ERKI Moeshow võitja Marin Sild: mind inspireerisid sõbrad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marin Sild
Marin Sild Foto: Jaak Kõiva

Möödunud laupäeval, 18. mail toimus ERKI Moehsow, mille võitjaks kuulutati vabakutseline fotograaf ja disainer Marin Sild kollektsiooniga «The Bright Side of the Moon e. kuu heledaim pool». Elu24 ajas Mariniga moejuttu.

Millest ammutasite enda kollektsiooni puhul inspiratsiooni?
Mõte hundikollektsioonist tekkis juba Ameerikas viibides, kus olin kokku kolm kuud. Konkreetselt selle kollektsiooni puhul mõjutas mind muusika.

Inspiratsiooni ammutasin ka naistele mõeldud kollektsioonidest – näiteks on catwalk’idel väga populaarne 1960ndate ruudutemaatika, kuid seda saab näha vaid naiste seljas. Nõnda võtsin naisteriietusest üle detaile ja laiendasin need meesteriietele.

ERKI moe-show lavale satub harva meestekollektsioone. Miks otsustasite riideid just meestele disainida?
Ausalt öeldes mõjutasidki mu sõbrad selle kollektsiooni loomisel – nad kurtsid pidevalt, et midagi pole selga panna. Nõnda hakkasingi disainima riideid meestele. Samas on mulle naised südamelähedased ja tahtsin disainida riided, mida saaksid kanda nii naised kui mehed. Enda kollektsiooni riideid kannaksin isegi, kuid väiksemas suuruses muidugi.

Kas teiega on juba potentsiaalsed ostjad ühendust võtnud?
Jaa, peangi hakkama uusi riideid juurde tegema. Suur nõudlus on.

Kas meestele on keerulisem riideid disainida kui naistele?
Jaa, mehed on nõudlikumad näiteks kvaliteedi osas. Naistele on kergem kiirmoodi teha. Samuti ei lähe mehed igasuguste hullumeelsustega kaasa ega kanna keerulise tegumoega riideid. Õnneks leidub ka edevaid mehi, kes on nõus veidi crazy’maid riideid selga panema. Neile ongi minu kollektsioon suunatud.

Kui kaua võttis kollektsiooni loomine aega?
Ma alustasin disainimist juba detsembris, kui olin Ameerikas. Väikesed detailid lisandusid kogu aeg ning paljud esialgsed ideed ja plaanid muutusid.

Te olete ennegi moe-show’del osalenud? Võib teid ehk lausa veteraniks nimetada?
Esimest korda osalesin ERKI moe-show’l 2004. aastal, kui tegin kahasse kollektsiooni Maria Viidalepaga. Ka olen võtnud osa EKA kursusega – etnokollektsiooniga, «Kleidiparvega» ning ülemöödunud aastal «Okasroosikesega». Samuti olen Supernoval kaks korda osalenud.

Iga asi tuleb omal ajal ja ERKI toimus nii õigel ajal – peas mõlgutasin just hundikollektsiooni mõtteid, mille oleksin nii ehk naa ära teinud.

Kui suur roll on moel teie igapäevaelus? Kas hoiate end moelavadel toimuvaga kursis?
Ikka tuleb hoida. Suureks lemmikuks on Alexander McQueeni moemaja, kelle asju tahaksin väga pildistada. McQueenil on alati väga inspireerivad kollektsioonid.

Paratamatult tuleb kollektsiooni loomisel end trendidega kursis hoida. Kui soovid, et inimestele su looming mõjuks, tuleb olla tänases päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles