Manic Street Preachers “Journal For Plague Lovers”

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manic Street Preachers “Journal For Plague Lovers”.
Manic Street Preachers “Journal For Plague Lovers”. Foto: Plaadi esikaas

Kõik manicute üheksanda albumi tekstid on kirjutatud 90ndate esimesel poolel, autoriks kidramees Richey James Edwards, kes 1. veebruaril 1995, kõigest paar kuud pärast Manicute ühe kuulsaima albumi "The Holy Bible" valmimist kadus ning eelmise aasta novembris surnuks kuulutati - üks rokenrolliajaloo suurimaid mõistatusi, Elvis on elus, aga Edwards võib tõesti ühel päeval välja ilmuda.

Praegu oleks ta 41-aastane. Sügisel läks Manics Richeyst jäänud tekstidega stuudiosse ja tegi laulud. "Today it's cow, tomorrow it's you" on ainult üks kummitav fraas Richie heast haigest huumorimeelest.

Richie mälestusalbum on ka saundilt kui Preachersi algaegadest pärit, nende parima plaadi "Generation Terrorists" (1992) tuules. Miks?

Esiteks on lood sisse mängitud laivis, analooglindile. Teiseks, lindistas Steve Albini (Nirvana, Pixies, PJ Harvey...). Produtsent on jälle Dave Eringa. Plaadil on hard-rock-saundid, pop-rock-lood ja punk-rock-eetika.

Kuidas see muusikaliselt sobib aastasse 2009, pole tähtis, mõnda bändi see aja saundi tabamine lihtsalt ei huvita. Tähtis on, et plaat on "4 Real", nagu Richey bändi teha tahtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles