J.K. Rowling: plaanisin enesetappu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J.K Rowling
J.K Rowling Foto: Reuters / Scanpix

Menukate «Harry Potteri» raamatute autor Joanne Kathleen Rowling tunnistas, et pärast oma esimese abielu lõppu plaanis ta enesetapu teha.

Rowlingi kinnitusel tekkis tal pärast oma Portugali päritolu abikaasast Jorge Arantestes lahkuminekut raskekujuline depressioon, kirjutab metro.co.uk.

«Olin siis kahekümnendate eluaastate keskel ja ma ei suutnud eluga edasi minna. Ainus, kes sundis mind endaga midagi ette võtma, oli mu tütar. Ta pani mind mõtlema, et ta ei pea kasvama ilma minuta,» lausus kirjanik.

Rowlingi kinnitusel tekkisid tal ikkagi enesetapumõtted ning ta otsis professionaalset abi.

«Kahjuks oli minu arst sel ajal puhkusel ja ma läksin teise arsti juurde. Ta kirjutas mingeid tablette ja ütles, et kui mul halvemaks läheb, helistaksin tema vastuvõtuõele,» meenutas kirjanik.

Rowlingi sõnul vaatas tema enda arst talle pandid diagnoosi uuesti üle ja kutsus ta vastuvõtule ning määras ravi.

«Tegelikult päästis ta mu elu, sest eelmise arsti juurde ma teist korda tagasi ei tahtnud minna,» nentis naine.

Rowlingi sõnul pole ta kunagi häbenenud seda, et tal tekkisid depressioonist enesetapumõtted.

«Miks ma seda peaksin häbenema? Kogesin midagi väga rasket ja olen enda üle uhke, et sellest eluga välja tulin,» leidis «Harry Potteri» lugude autor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles