Naine käis hääleandmise nimel maha 600 kilomeetrit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bhutani naine valimas. Foto on illustreeriv
Bhutani naine valimas. Foto on illustreeriv Foto: AFP / Scanpix

Himaalajas asuvas Bhutanis võib elada maailma üks entusiastlikem hääletaja.

Nimelt toimuvad selles riigis esimesed demokraatlikud parlamendivalimised ja 65-aastane naine käis hääle andmiseks maha 600 kilomeetrit, kirjutab Yahoo news.

 

Tshewang Dema lausus, et eelistas teekonna jalgsi läbida, sest neli aastat tagasi sõitis ta oma elus esimest ja viimast korda autoga ning tal hakkas halb.

 

«Ma ei tahtnud, et mu hääl raisku läheb selle tõttu, et ma ei saa autoga sõita,» Dema.

 

Naise kinnitusel polnud 14 päeva pikkune teekond pealinnast Thimphust idas asuvasse Trashiyangste provintsi raske ja üle paljude aastate sai ta ka oma sugulasi külastada.

 

Bhutani seaduste kohaselt saavad inimesed hääletada ainult oma sünnikohas ja tuhanded inimesed reisisid selle tõttu oma sünnikohta.

Bhutani ajakirjanduse andmetel on mitmed inimesed selleks isegi laenu võtnud, et nad saaks hääletama ja samas oma sugulasi külastama sõita.

«Paljud kaugetes mägikülades elavad inimesed läbisid raske teekonna, et õigel ajal hääletama jõuda,» nentis üks valimisi vaatlev kohalik ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles