Kristjan Kasearu esineb koos Otsa-kooli bigbändiga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paradise Crew
Paradise Crew Foto: Erakogu
Laupäeval, 30. mail toimub Tallinnas Raekoja platsil «Tallinn Treff Festivali
»
raames Kristjan Kasearu ja Paradise Crew kontsert koos Georg Otsa nimelise Muusikakooli Big Bandiga Siim Aimla juhatusel.
Paradise Crew on võtnud vastu uue väljakutse ning otsustanud suve algust tähistada koos Georg Otsa muusikakooli bigbändiga!
 
Kontserdil kõlavad kõik Paradise Crew parimad lood, aga seekord väga huvitavas ja põnevas bigbändi võtmes. Mängitakse nii rajusid kui ka hingelisi lugusid, samuti duette. Laval on koos bändiga ka lauljatar Marvi Vallaste.
 
«Peale uue albumi valmimist tekkis meie bändil ja Otsa-kooli bigbändi juhil ja lugude arranžeerijal Siim Aimlal mõte teha üks vinge kontsert koos. Laval on palju andekaid muusikuid ning kontsert salvestatakse ka TV3 poolt,» pajatab Kasearu.
 
«Kontsert kestab umbes tund aega. Oleme teinud juba proove ja asi tõotab tulla väga kihvt ja võimas! Bändi jaoks on see esimene taoline esinemine ja me oleme loomulikult väga õnnelikud selle üle. Tulge kõik kohale, sest sellist asja tihti ei näe!»

Uurisime ka Otsa-kooli bigbändi juhilt Siim Aimlalt, kelle peas selline tore idee sündis?

Pradise Crew tuumik koosneb Otsa-kooli õpilastest, (tegelikult ainult solist Kasearu ei õpi hetkel seal) ja kandev osa rütmigrupist mängib ka Otsa-kooli bigbändis.

Ja kuna nimetatud bigbänd mängib meelsasti väga erinevat muusikat ja eksperimenteerib meelsasti ka stiilides, siis tuli mõte katsetada ka Paradise Crew muusikaga. Kindlasti mõjutas asja ka see, et mulle kui big bandi juhile nende muusika väga meeldib.

Kuidas Paradise Crew big bandi võtmes lugude esitamisega hakkama saab?

Antud projektis on rohkem aluseks võetud Paradise Crew looming ja sinna on sobitatud juurde bigbändilikud puhkpillid. Nii et praegu on küsimus rohkem selles, kuidas suur bänd hakkama saab.

Küll aga võin öelda Paradise Crew mängijate kohta, et ka bigbändi muusika pole neile võõras ja nad orienteeruvad ka selles hästi. Tegemist on ju Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õpilastega ja neid iseloomustab professionaalsus ja mitmekülgsus.

Veebruaris käis nimelt osa bändist koos sellesama Otsa-kooli bigbandiga Austrias kontsertreisil, kus mängisime väga erinevat muusikat, näiteks ka jazz'i ja funky't.

Kas see jääb teil ühekordseks projektiks või võib teid koos musitseerimas näha ka tulevikus?

Esialgu teeme Raekoja platsi kontserdi ära. Kui see hästi õnnestub ja mõlemad osapooled rahule jäävad, püüame seda projekti veel esitada.

Öelge palun paar sõna ka Georg Otsa nimelise Muusikakooli Big Bandi kohta.

Otsa-kooli bigbänd on tegutsenud pikka aega erinevate dirigentide all. Mina olen bändi eesotsas aastast 2004. Seda bigbändi iseloomustab nooruslik energia ja power ning suur rõõm muusikast.

Seda kindlasti ka seetõttu, et muusika on valdavalt tänapäevane ja nn klassikalist bigbändi repertuaari mängitakse vähem. Otsa-kooli bigbändil ilmus aastal 2006 ka plaat, millel teevad kaasa näiteks Kaire Vilgats, Maarja-Liis Ilus, Raul Vaigla, Raivo Tafenau, Helin-Mari Arder jt.

Seega paluks kõiki 30. mail Raekoja platsile Paradise Crew ja Georg Otsa nimelise Muusikakooli Big Bandi kontserti kuulama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles