Galerii: maailma suurim jaht pakub luksuslikku elamust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutijoonis superjahi pardal olevast troopilisest aiast
Arvutijoonis superjahi pardal olevast troopilisest aiast Foto: Internet

Monacos asuvas jahtide ehituse firmas Wally Yachts valmib maailma suurim jaht.

97,5 meetri pikkune jaht hakkab kandma nime WallyIsland ja selle hind ulatub 190 miljoni dollarini (1,9 miljardit krooni), kirjutab Daily Mail.

Lisaks tavapärastele mugavustele võib uuelt jahilt leida terve troopilise aia, suure basseini ja tenniseväljaku. Jahil on viis tekki, kus peale omanike ja külaliste kajutite on veel ka suur söögituba, raamatukogu, kino, spaa ja spordisaal.

Jahi arhitektide kinnitusel on sellel veesõidukil suured kütusemahutid, mis võimaldavad  ilma kütusevaru täiendamata viis aastat kruiisil olla.

«Megajahi terminit kasutatakse erajahtide kohta, mis on üle 66 meetri pikad. WallyIsland on 97,5 meetrit pikk ja kaalub 2730 tonni, selle tõttu võib ta liigitada lausa gigajahtide hulka. See veesõiduk pakub luksuslikku elamust,» lausus jahiehitusfirma Wally Yahcts esindaja Monica Paolazzi.

Ta lisas, et see gigajaht sobib isikule, kes armastab privaatsust.

«See on nagu tükike mõisa, millega saab merel seilata. Lisaks tavapärasele luksuslikule majutusele, saab selle pardal ka spordi ja harrastustega tegeleda,» lausus Paolazzi.

Jahil on 40-liikmeline meeskond. Lisaks omanikule ja tema perekonnale võimaldab see majutada veel 24 inimest.

«Jaht saab pardale võtta 750 000 liitrit kütust, mis võimaldab läbida 15 000 meremiili, ilma et peaks mõnda sadamasse tankima minema,» selgitas jahti ehitava firma esindaja.

Lisaks on pardal kaks mootorpaati, kaheksameetrine purjepaat, kaks autot ja veesuusad.

Monacos asuva jahiehitusfirma esindaja kinnitusel peavad nad sellise jahi potentsiaalse ostjaga juba läbirääkimisi. Esindaja ei avaldanud tema isikut, kuid lisas, et see on ühe naftariigi kodanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles