Inglane langes hüpnotisööri õnge

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarokaardid
Tarokaardid Foto: SCANPIX

Suurbritannias langes hüpnotisööri õnge mees, kes selle tagajärjel lahutas oma naisest, müüs oma vara maha ning andis kogu saadud raha hüpnotisöörile.

Essexist pärit Jim Gotobedi juhtum jõudis lõpuks kohtusse, edastab Daily Mail.

Gotobed käis hüpnotisööri ja selgeltnägija Tracie Longi juures, kes pani talle taro kaarte. Iga seansiga langes mees ikka enam Longi mõju alla.

Naine rääkis mehele, et ta peab oma naise maha jätma ning vara müüma. Mees tegigi seda.

Long sai aru, et asjad on üle käte läinud ning hakkas meest ahistamises süüdistama. Naine andis mehe kohtusse.

Long süüdistas Gotobedi sõnumitega ahistamises, ta vanematele e-kirjade saatmises, meediale temast negatiivse sisuga intervjuude andmises, ta oskuste mõnitamises ning isegi tema tapmisähvarduses kui ta teatas, et tahab nende suhtlemise lõpetada.

Gotobed sõnas, et võtab «süü» omaks, kuid samas tahab hoiatada teisi, et nad samasse lõksu ei läheks.

Taro kaaride panemise ajal olevat Long mehele öelnud, et ta abielus on mingid tumedad jõud ning selgeltnägija soovitas kiiresti lahutada. Ühel teisel taro kaartide seansil sõnas Long, et mees peab kogu varast lahti saama. Hiljem toimus veel mitu samalaadset seanssi.

Selle tagajärjel tegi Gotobed kõik, mida hüpnotisöör soovitanud oli – ta lahutas oma armastatud naisest, müüs maha võidusõiduauto, kitarrid, veel kaks autot ja relvad. Ta kandis oma palga Longi pangakontole ning lahkus lõpuks töölt, kuna naise arvates maksti mehele seal liiga vähe.

«Ma ei oleks iialgi tahtnud lahutada, aga lahutasin,» tõdes mees hiljem.

Long eitas kohtus, et ta oleks taro kaartidega midagi halba soovinud.

Kohus mõistis Gotobedi õigeks. Long peab ebaseaduslikult saadud vara tagastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles