Hongkongi ametnik naistele: jooge vähem, siis teid ei vägistata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hongkongi ametnik naistele: jooge vähem, siis teid ei vägistata
Hongkongi ametnik naistele: jooge vähem, siis teid ei vägistata Foto: SCANPIX

Hiina Hongkongi ametnik tekitas sellele nädalal skandaali öeldes, et kui naised vähem jooksid, siis neid ka ei vägistataks.

Ametnik Lai Tung tegi Hongkongi kuritegevuse vastu võitlemise komitee istungil ettekande, paljastades vägistamisstatistika, edastab Huffington Post.

Ametniku sõnul on naised ise vägistamistes süüdi, kuna vägistamised leiavad tavaliselt aset siis kui naised on alkoholi tarbinud.

«Vägistatav ja vägistaja tavaliselt tunnevad teineteist. Nad on kas sõbrad, lähedased sõbrad võis siis on kohtunud mõned tunnid tagasi,» selgitas Lai.

Ta jätkas, et osad vägistamisjuhtumid on sellised, millele eelnenult on naised väga palju alkoholi tarbinud.

«Minu soovitus vägistamiste ärahoidmiseks – naised ärge jooge alkoholi,» nentis ametnik.

Lai nägemus sai kriitika osaliseks.

«Ta stigmatiseerib naisi, öeldes et ohvrid on ise nendega juhtunus süüdi. Otsitakse süüdlast, kelleks osutub ohver. Kui ta jätkab samal viisil, siis võivad naised aina vähem politseile teatada nende vastu toime pandud vägivallast,» sõnas Hongkongi naisteorganisatsiooni esindaja Liu Si-si.

2013. aasta kolme kuu jooksul leidis Hongkongis aset 35 vägistamisjuhtumit. Möödunud aastaga võrreldes on vägistamised kasvanud 60 protsendi võrra. Seksuaalrünnakuid on Hongkongis sellel aastal seni olnud üle 300.

Aasias on vägistamised kuum teema pärast seda, kui grupp mehi vägistas Indias möödunud aastal naisüliõpilase. Naine suri saadud vigastuste tagajärjel hiljem Singapuri haiglas.

Aasia riikides on üsna tavaline, et naisi ahistatakse avalikes kohtades seksuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles