Kerli: eestlased, mul on teie pärast häbi!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kõiv
Kerli Kõiv Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Lauljatar Kerli Kõiv kirjutas Facebookis üle pika aja eestikeelse kirja.

Kerli mõtted on järgmised:

«Eestlased, ütlen ausalt - mul on teie pärast häbi. On piinlik lugeda negatiivsust täis uudisnuppe, kuidas meil Eurovisioonil võidulootust pole juba enne, kui Birgit lavale astub. Sinna veel igaühe «eksperthinnang», mis samuti on alati eranditult negatiivne.

On piinlik lugeda, kuidas presidendiproua kulutab «hiigelsummasid» a la 1000 eurot kuus kostüümide peale. Võin kihla vedada, et teist nii kokkuhoidlikku presidendiprouat maailmas olemas ei ole ja see summa on tegelikult ikka naeruväärselt väike.

Tehke silmad lahti, vaadake ringi. See kitsarinnalisus teeb haiget, hoiab meid tagasi.

Sattusin vaatama ka Kroonika peo videot ja karp jäi lahti, kuidas inimesed omavahel suhtlesid. Kuidas reporteritel pole piisavalt klassi, et punasel vaibal kõndivatele inimestele komplimente teha, ja kuidas avaliku elu tegelased vastates sõnu ei vali. Nagu mingid matsid. Sorri, aga tõesti jäi selline tunne.

Tahaks kordki näha, et Eesti inimestel on võiduvaim sees - see «jess! tuult tiibadesse mulle ja teistele» vaim. Tahaks näha rohkem hingesoojust, rohkem ilusaid sõnu, rohkem toetust - küll siis hakkab ka meie pisikesest riigist võrsuma kihvte projekte ja edulugusid. On väga raske lennata, kui kodused kividega loobivad.

Siinkohal tahaksin soovida edu Birgitile ja kogu Eesti tublile tiimile Eurovisooni finaalis ja palju armastust kõigile, kes sellesse usuvad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles