25. mai 2. osa: Vaatasime Keelatud Linna ja Taevatemplit

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina tüdruk nautis Keelatud Linnas turistide tähelepanu.
Hiina tüdruk nautis Keelatud Linnas turistide tähelepanu. Foto: Teet Roosaar

Esmaspäevase päeva pühendasime vaatamisväärsustele.Hommikupoolik kulus Keelatud Linna läbimiseks, õhtul vaatasime Taevatemplit ja Pärliturgu.



Keelatud Linnas valitses enam kui 500 aasta jooksul 24 keisrit. See oli hiinlaste jaoks maailma keskpaik ja ülejäänud riigi hooned ehitati selle järgi.



Ajaloolise ülevaate saab näiteks

Vikipeediast

ja videoportaalist

YouTube

.



Kuigi reisijuhtides ähvardati, et sissepääsu ees on pikad järjekorrad, kulus meil piletite ostmiseks vaid paar minutit. Olime linnas oma viis tundi, vaadates nii Ülima kui Kestva Harmoonia hoonet, nii sise- kui välisõue ja paljusid nurgataguseid.



36kraadise palavusega on päris väsitav mööda keiserlikku pärandit trampida, seepärast olime õnnelikud, kui ühes kohas teed degusteerida pakuti. Poiss nägi kõvasti vaeva, näidates, et väikest tassi tuleb hoida esimese ja kolmanda sõrmega, ja tutvustades teejoomise kombeid. Hiljem selgus pingutamise põhjus: ostke rohkem kui 200 krooni maksvaid ca 100grammiseid teepurke.



See-eest on taksoga sõita väga odav. Kilomeeter maksab veidi üle kolme krooni, miinimumarve on 17 krooni.



Taevatempli kohta võib huviline vaadata 3D animatsiooni

Youtube'st

. Vikipeedia ülevaadet näeb

siit

, videoid

siit

.



Taevatempli pargis soovitatakse vaadata hiinlaste argitoimetusi. Kuulasime "Sepapoisse" mängivat vanameest, vaatasime peotantse harrastavaid tavakodanikke, uudistasime kohalikke kaardimänge. Lubatud kajamüür loodetud efekti ei andnud.



Kui keegi tahab teada, kui palju Hiinas toodetud riided tegelikult maksavad, külastagu pärli- või siiditurgu. Üle 167 krooni püksipaari eest maksta on patt ...



Homme läheme Hiina müürile. Mitte Badalingi, vaid Mutianysse, kuhu sõitmiseks on meil kaheksaks tunniks auto tellitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles