Mees saab 38 aasta eest varastatud Mustangi tagasi

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Evansi klassikaline Ford Mustang
Chris Evansi klassikaline Ford Mustang Foto: WENN

Ameerikas Los Angeleses elav mees saab temalt 38 aastat tagasi varastatud auto tagasi.

Eugene Brakke'i 1965. aasta Ford Mustang on selle ajaga läbinud 480 000 lisakilomeetrit ning saanud uue värvkatte, kuid on siiani sõidukorras, vahendab The News Vault.

Brakke teatas auto kadumisest 1970. aasta maikuus Burbanki politseile.

Kuu aega hiljem sai teismeline Judy Smongesky masina koolilõpukingituseks oma isalt, kes ostis selle Bellfloweri kasutatud autode müügikohast.

Smongesky sõitis ja hoolitses Mustangi eest ligi neli aastakümmet ning alles seda müüma valmistudes sai politseilt teada, et auto on varastatud.

«See on tema auto, olgugi, et tema sõitis sellega vaid neli aastat ja mina 38,» ütles Smongesky. «Ta tundub olevad tõeliselt kena härrasmees.»

Brakke sai teada, et Smongesky on kaks korda mootorit ümber ehitanud ning vahetanud Mustangi vana kuldse värvi metalliksinise vastu.

«See ei rõõmustanud teda eriti,» sõnas Smongesky.

Ta plaanib Mustangi tõelise omanikuga varsti kokku saada, et see mehele üle anda.

«Seda oli raske, kuid ainuõige otsus,» arvas Smongesky. «Ma pole veel pisaraid valanud, kuid kui ta autoga minema sõidab, nutan arvatavasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles