Kaks eestlast hakkavad Venemaal miljonit jahtima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Pervõi Kanali menusaatesse «Minuta slavõ» (Kuulsuse minut), mille peauhinnaks on miljon rubla, pääsevad kaks eestimaalast – 19-aastane muusik Erki-Andres Nuut ja kõhutantsija Kattri Ezzoubi.
Venemaa Pervõi Kanali menusaatesse «Minuta slavõ» (Kuulsuse minut), mille peauhinnaks on miljon rubla, pääsevad kaks eestimaalast – 19-aastane muusik Erki-Andres Nuut ja kõhutantsija Kattri Ezzoubi. Foto: Pervõi Kanal

Venemaa Pervõi Kanali menusaatesse «Minuta slavõ» (Kuulsuse minut), mille peaauhinnaks on miljon rubla, pääsevad kaks eestimaalast – 19-aastane muusik Erki-Andres Nuut ja kõhutantsija Kattri Ezzoubi.

 

Laupäeval toimus Riia ööklubis Crystal casting, millest võisid osa võtta need Balti riikide elanikud, kes soovivad oma erakordseid andeid esitleda vene Pervõi Kanali menusaates «Minuta slavõ» (Kuulsuse minut) neljandal hooajal ja mille peaauhinnaks on miljon rubla ehk umbes 350 000 krooni.

«Eesti elanikud võtavad saatest osa esmakordselt», ütles castingu üks korraldajaid, Baltic Media Alliance turundusjuht Kristina Rossman. Tema sõnul registeeris end castingule Eestist üle 20 inimese.

Piiranguid pole – laula, tantsi või üllata veel millegiga, ainuke tingumus on – esitletav anne ei tohi olla inimese elukutseks. Kandidaatide järjekord oli pikk ja komisjon vaatas kuulsaks saada soovijaid üle Riias, alates kella 11-st kuni 19-ni õhtul.

Riias valiti septembris eetrisse minevasse saatesse, mida filmitakse augustis, viis inimest, neist kaks Eestist. Veel mõned osalejad on ooterežiimis.

«Üldine tase on kõrgem, kui kolm aastat tagasi,» ütles «Minuta slavõ» loovdirektor Karina Ziskina. Mõni osaleja oli tõesti tasemel, sest näiteks ühele väga ilusa häälega noorele lauljale soovitas Ziskina võtta osa pigem mõnest laulukonkursist. Mõne teise inimese etteaste oli aga taas suisa piinlik vaadata, kuigi esineja ise pidi end erakordselt andekaks.

Erki-Andres Nuudist sai aga castingu staar. Noormees, kes muidu mängib ansamlbis klaverit, tekitas publikus kõige rohkem elevust. Poisil oli kaasas noorte odravõrsetega  potike, kust ta võttis ühe lehe, pani selle kahe pöidla vahele ja sinna puhudes mängis erinevaid meloodiaid. Midagi taolist polnud selles saates veel nähtud. «Teid me võtame!» ütles Ziskina Nuudile kohe.

Kõhutants on üsna levinud žanr ja eristuda sel alal pole lihtne, kuid Kattri Ezzoubil see siiski õnnestus. Ta esitas väga kiire ja kirgliku «kaasaaegse kõhutantsu» ja sai ka kutse, kuid tal paluti lühendada etteaste siiski vaid kahe minutini. Eestis õpetab Kattri araabia keelt välisministeeriumi töötajatele ja tõlgib eesti keelde vene menukirjaniku Darja Dontsova kriminulle.

Ootenimekirja jäi tallinlane Stanislav Solovjov, kes laulis jazziimprovisatsioone. «Olen elektromehaanik ja laulmine on minu lohutus,» rääkis ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles