«Fifty Shades of Gray» raamatud on teinud E. L. Jamesist miljonäri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Fifty Shades of Gray» esikaas
«Fifty Shades of Gray» esikaas Foto: Wikipedia.org

Briti kirjanik E.L. James on saanud oma menukate softporno «Fifty Shades of Gray» triloogia raamatute tõttu kuulsaks ja jõukaks.

Kirjaniku kaks poeg on toibumas šokist, et tänu raamatutele saavad nad endale lubada varasemast märgatavalt rohkem, edastab The Guardian.

Kirjaniku kodanikunimi on Erika Leonard ja ta on sündinud 1963. aastal Londonis. Ta on abielus ning tal on kaks teismelist poega.

Time pani E. L. Jamesi möödunud aastal maailma 100 kõige mõjuvõimsama isiku hulka.

2011. aastal võtsid kirjanikuga ühendust Hollywoodi produtsendid, kes soovisid saada õigust tema raamatute põhjalt film teha.

Kirjaniku abikaasa Niall Leonard on filmi ja teleseriaalide käsikirjade kirjutamisega kursis, sest ta on kirjutanud neid menukatele krimiseriaalidele.

Kuid koos menuga tuli ka kriitika. Mitmete kriitikute arvates on romaanitriloogia ebausutav, labane ja halvasti kirjutatud.

Kuigi raamatuid on maha tehtud, edeneb nende müük hästi.

Kogu maailmas on triloogia raamatuid müüdud 83 miljonit eksemplari. Neid ostavad enim keskealised naised.

Raamatute peategelane on noor ja kena miljonär Christian Gray, kes teeb seksuaalkatseid alles oma seksuaalsust tundma õppiva Anastasia  Steele`i peal.

Kirjastajate sõnul anti «Fifty Shades of Gray» raamatud õigel ajal välja, sest sellise kirjanduse järgi oli vajadus. Need pakuvad piisavalt, mitte aga labasusesse laskudes.

Menuraamatud võimaldasid kirjanikul osta uue kodu Londonis. Tegemist on vana ja väärtusliku majaga, kus on neli magamistuba, suurepärane aed ja veinikelder.

James on tunnistanud, et ta õppis ülikoolis ajalugu, kuid praegu oleks ta õnnelikum, kui oleks majandust õppinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles