Bravuurikal Jaan Allikul tuli vastu võtta kibe kaotus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Alliku võistkond
Jaan Alliku võistkond Foto: Kanal 2

Äärmiselt põnevaks osutunud «Mis? Kus? Millal?» viimase poolfinaali võitsid Televaatajad 6:0. Kui Jaan Alliku võistkond oli jõudnud Televaatajatega võrdsesse seisu 5:5, otsustasid nad kasutada «otsustavat vooru».

«Otsustavas voorus» jääb mängulauda vaid üks Tark. Kui ta vastab õigesti, võidab mängu Tarkade võistkond 6:0, kui vastab valesti, võidavad mängu aga Televaatajad 6:0. Hetkel mil mäng oli jõudnud võrdsesse 5:5 seisu, otsustas kapten

Jaan Allik üksi lauda jääda ja «otsustava vooru» vastamine enda peale võtta. Saatuse iroonia seisnes aga selles, et nool osutus kõige raskemale «Välgu» sektorile, kus Allik pidi üksi vastama õigesti kolmele järjestikusele küsimusele. Seda aga Allik ei suutnud.

Jaan Alliku võistkonnas mängisid kirjanik Andrus Kivirähk, spordi-ajaloolane Rait Männik, filmilavastaja ja muusik Hardi Volmer, Cambridge Ülikooli tudeng Kadi Liis Saar, ajakirjanik Andres Pulver ning võistkonna kapten, kuuekordne Eesti meister mälumängus Jaan Allik.

Saate parimaks küsimuseks valis televaatajate võistkonna «advokaat» Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt Vladimir Ostrovski küsimuse, kus palus Tarkadel ära arvata, mida reklaamib stuudiosse toodud plakat, kus oli neljal maalil aina vähem äratuntav naisfiguur. Õige vastus oli, et tegemist on prillireklaamiga, mille sloganiks on «Osta prillid enne kui on hilja». Kiievist pärit Vladimir võitis küsimuse eest 300 eurot.

Stuudiovõistkonna «advokaat», ajakirjanik ja raadiosaatejuht, Kuldmikrofoni laureaat Erki Berends valis parimaks Tarkade võistkonna mängijaks kapten Jaan Alliku, kellele tänavu oma 60-ndat Draamateatri tööjuubelit tähistav igihaljas Ita Ever kinkis William Somerset Maughami autobiograafilise romaani «Inimorjusest».

Kolmest toimunud poolfinaalist väljus võitjana vaid Tiit Naaritsa võistkond, kes pääses ka juba tuleval pühapäeval toimuvasse otsesaate «Mis? Kus? Millal?» superfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles