Monaco vürst: F1 ei tohi Ferrarist ilma jääda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monaco vürst Albert õnnitlemas Monaco GP võitjat Jenson Buttonit
Monaco vürst Albert õnnitlemas Monaco GP võitjat Jenson Buttonit Foto: Reuters / Scanpix

Monaco vürst Albert on Monaco GP ajal  vormel-1 meeskondade boksides tuntud nägu, kuid praeguse kriisi ajal oli teda vähem näha.

Siniverelise sõnul ei tohi vormel-1 jääda ilma itaallaste Ferrarist, edastab AFP.

Vürsti sõnul tekivad Ferrari ärajäämisega mitmed probleemid. Näiteks Monaco vürstliku õukonna poolt korraldatud vastuvõtud võivad muutuda ebapopulaarseks, kui sealt puuduksid  kuulsad Ferrari ja Renault meeskonnad.  

«Suurte ja tuntud meeskondade lahkumine ohustab selle spordiala mainet. Loodan, et probleemile leitakse lahendus,» sõnas vürst Albert.

Vürsti sõnul on ta koos Monaco GP korraldajatega valmis kõigeks, et see osavõistlus toimuks traditsiooniliselt nagu senini ning tänavarajal.

«Monaco GP nädalalõppu saab meie riigile mõõta sadades miljonites eurodes, see on osa meie igapäevaelust ja ajaloost,» nentis sinivereline.

F1 kriis sai alguse sellest, et FIA juht Max Mosley tahab 2010. aastaks kehtestada meeskondadele eelarvelimiidi. Selle suurus on 40 miljonit naela (940 miljonit krooni).

Nii Ferrari kui ka Renault teatasid, et sel juhul kaaluvad nad vormel-1 sarjast lahkumist.

Ka on Ferrari vastu sellele, et kõik meeskonnad võiksid alates järgmisest hooajast kasutada standardseid  mootoreid.

Möödunud nädalavahetusel toimunud Monaco GP võitis Brawni piloot Jenson Button.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles