Kadi Liis Saar: enim tuleks mängus kasuks kaine mõistus ja rahulik närv

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mis? Kus? Millal?»
«Mis? Kus? Millal?» Foto: promo

Sel pühapäeval toimub põneva mälumängusaate «Mis? Kus? Millal?» viimane poolfinaal. Saates mängib televaatajate vastu kuuekordse Eesti mälumängumeistri Jaan Alliku võistkond. Saate lõpuks saab ka selgeks, kes pääseb nädala pärast toimuvasse superfinaali.

Elu24 usutles otse-saate eel taas Inglismaalt spetsiaalselt selleks mänguks Eestisse sõitnud Kadi Liis Saart. Kadi Liis õpib Cambridge Ülikoolis keemiainseneri ja biotehnoloogia erialal.

Võistkonna kapten Jaan Allik ütleb aga Kadi Liisi kohta, et just tema pärast saab eesootav poolfinaal rohkelt vaatajaid, sest Kadi Liisi kaunis kuju meelitab telerite ette ka hulga meesvaatajaid.

Mida Kadi Liis aga ise poolfinaali eel mõtleb?


Mis on Sinu kokkupuude mälumänguga?
Huvi ümbritseva maailma vastu on minuga olnud kogu aeg ja ristsõnu, sudokusid ja nuputamisülesandeid on ikka lahendada meeldinud.

Mis Sind ajendas saates osalema?
Võimalus oma teadmised proovile panna. Aga mitte vähem oluline ei olnud mängu tähelepanuköitev formaat ning võimalus mängida koos tõeliste erudiitidega. Nõuka-aega mitte-näinuna ja hiljem vene kanalite saateid harva vaatama sattununa, ma mänguga suur asi kursis ei olnud, aga teadsin, et Cambridge ja Oxfordi ülikool peavad omavahelisi «Что? Где? Когда?» kohtumisi.

Kui oled vaadanud eelnevaid saateid, siis mida oled õppinud teiste võistkondade mängijatelt?
Üksteise tundmine ja usaldamine paistab väga oluline olevat. Samuti oskus küsimuses sisalduva info põhjal kiiresti sobivad loogilised konstruktsioonid tuletada. Ja julgus ka kõige vähemtõenäolisemad variandid välja pakkuda.

Mis on sinu tugevad ja nõrgad teemad?
Igast valdkonnast võib midagi keerulist küsida. Aga tugevuseks on vast reaalteaduste temaatika (Kadi Liis oli Eestis esimene 10. klassi õpilane, kes õppis paralleelselt nii Inglise Kolledžis kui ka Reaalkoolis).

Mis mõtetega lähed vastu poolfinaalile?
Teane, et miski ei tule mängus rohkem kasuks kui kaine mõistus ja rahulik närv.

Kas Sinu sõpruskond elab Sulle kõvasti kaasa?
Tõepoolest, sõbrad ja perekond jälgivad alati mu tegemisi suure huviga, aga sel korral on tegemist harva juhuga, kus kaasaleamiseks ei pea koduselt tugitooliltki püsti tõusma.


Kuidas tähistate kui peaksite superfinaali pääsema?
Usun, et kapten Allikul on šampanja juba (igaks juhuks) varutud ja stuudiosse kaasa võetud.


Et superfinaali pääseda, peab Jaan Alliku võistkond suutma võita televaatajaid seisuga 6:2, sest teise finaalkandidaadi, Tiit Naaritsa võistkonna poolfinaal lõppes seisuga 6:3 Tarkadele. Kes pääseb «Mis? Kus? Millal?» superfinaali, selgub juba sel pühapäeval kell 20.00 algavas otsesaates.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles