Mari ja Viljo polnud viiendikest targemad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues telemängus «Targem kui 5B» saavad täiskasvanud proovile panna oma teadmisi 1.–5. klassis õpetatava osas, võistlejat aitab viiendike meeskond. Saadet juhib Indrek Tarand.
Uues telemängus «Targem kui 5B» saavad täiskasvanud proovile panna oma teadmisi 1.–5. klassis õpetatava osas, võistlejat aitab viiendike meeskond. Saadet juhib Indrek Tarand. Foto: TV 3

Laupäevaõhtuses TV3 telemängus «Targem kui 5b» panid teadmised proovile Mari ja Viljo.

1. Esimese klassi kirjandus: mille mürgitas Lumivalgekese kuri võõrasema? Ta mürgitas õuna.

2. Esimese klassi matemaatika: mitu tahku on kahel kuubil kokku? Mängija vastas, et 12.

3. Neljanda klassi kunstiõpetus: millist kunstivoolu esindab Salvador Dali? Mari teadis, et see on sürrealism.

4. Kolmanda klassi vene keel: millised kaks sõna ei sobi loetellu - марка, киоск, сестра, кассета, лимонад, собака? Mari arvas, et kiosk ja limonaad ei sobi loetellu kui meessoost sõnad. See vastus oli õige.

5. Teise klassi matemaatika: õige või vale - liitmisel leitakse liidetavad? Mari ütles, et väide on vale.

6. Neljanda klassi inglise keel: tõlgi järgarvud 1., 2. ja 3. inglise keelde. Mängija ütles õigesti - first, second, third.

7. Viienda klassi emakeel: mitmeks rühmaks jaotatakse eesti keeles sõnad muutumisviisi järgi? Mari teadis, et neid on kolm.

8. Teise klassi loodusõpetus: taimed, loomad ja inimene on organismid. Millised on organismide ühised tunnused? Mari loetles, et organismid toituvad, paljunevad, hingavad ja reageerivad väliskeskkonna tingimustele. Vastus oli vale, sest loetellu kuulusid kolm esimest. Paraku vastas ka tema pinginaaber valesti ja Mari lahkus saatest 10 000 krooniga.

Saate teine mängija oli Viljo.

1. Teise klassi loodusõpetus: nimeta Eesti omamaised okaspuud. Mängija vastas, et need on mänd, kuusk, kadakas ja jugapuu.

2. Teise klassi emakeel: mis küsimusele vastavad sõnad, mis väljendavad omadusi? Viljo teadis, et see on «milline?».

3. Esimese klassi matemaatika: mitu tahku on kuubil? Kuubil on kuus tahku.

4. Esimese klassi muusika: JO-LE-MI on a) noodinimed, b) astmenimed või c) rütminimed. Viljo valis variandi b.

5. Kolmanda klassi kirjandus: kes on raamatukangelaste Väikevenna ja Karlsson Katuselt looja? See on Astrid Lindgren.

6. Viienda klassi kirjandus: millise tuulega saabus Jane'i, Michaeli ja kaksikute juurde Mary Poppins? Viljo otsustas pinginaabrilt piiluda. Laura Greete vastas, et läänetuulega. Mängija usaldas pinginaabrit ja ütles tema vastuse. Paraku saabus Mary Poppins idatuulega ja Viljo lahkus saatest 10 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles