USA laulja Lauryn Hill sai maksupettuse tõttu vanglakaristuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauryn Hill
Lauryn Hill Foto: SCANPIX

Grammy auhinna võitnud laulja Lauryn Hill mõisteti maksupettuse eest kolmeks kuuks trellide taha ning veel kolmeks kuuks koduaresti.

37-aastane Hill ei maksnud ligi kahe miljoni dollari suuruse sissetuleku pealt 2005 -2007 makse, edastab The Telegraph.

Hill selgitas eile kohtus, et tal oli plaanis maksud ära maksta, kuid ta ei saanud seda teha ajal, mil ta ei olnud enam muusikatööstuses sees.

«Ma pean saama esmalt raha teenida, et makse maksta. Samas ei ole ma nõus seda tegema enda ega oma laste heaolu ja tervise arvelt,» lisas laulja.

Staari advokaadi sõnul on naine ära maksnud rohkem kui 970 000 dollari eest makse, et enam mitte maksuameti hammasrataste vahele jääda.

Ei ole teada, millal Hill peab vanglasse karistust kandma minema.

Hill kuulus kunagi ansambli The Fugees koosseisu. Oma soolokarjääriga alustas ta 1998. aastal. Pärast seda kadus ta mingiks ajaks areenilt, kasvatades oma kuute last. Viie lapse isa on Rohan Marley, kuulsa reggelaulja Bob Marley vend.

Hill tabati möödunud aastal ning siis sõnas ta, et popkultuuris on hakanud valitsema külmus, manipuleerimine, rassilised eelarvamused, seksism ja vanemate lauljate diskrimineerimine.

Ta lisas, et ei maksnud makse alates sellest, kui ta lauljakarjääri kõrvale lükkas ja perekonna esikohale seadis. Samas ta rõhutas, et püüdis maksud siiski kunagi ära maksta ja olukorra lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles