Sõidame 18 päevaks Hiina

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Lendame koos abikaasaga täna õhtul Pekingisse ja hakkame Pärnu Postimehe veebiküljel Hiina reisi muljeid vahendama. Oleme ära 23. maist 9. juunini, kavas on külastada Pekingit, Xiani, Shaolini kloostrit, Longmeni koopaid, Konfutsiuse sünnilinna Qufut, hiinlaste püha mäge Taishani ja üht Mingi dünastia aegset küla.


Jaanuari alguses pakkus KLM 6000 krooniga Tallinna-Pekingi-Tallinna lennukipileteid. Sellisele hinnale lihtsalt ei saanud reageerimata jätta.



Veebruaris teatas KLM, et mai algusest ta enam Tallinna ei sõida. Pärast kaks nädalat kestnud segadust vahetati meie piletid Finnairi omade vastu.



Et Hiina saatkond nõudis viisa saamiseks ööbimiste broneeringuid, leidsin Lonely Planeti ja Google’i abiga odavad öömajad ja sain neilt kinnituse, et oleme oodatud.



Peatoimetaja Hannes Kuusma kirjutas saatkonna jaoks garantiikirja, milles lubati säilitada meie töökoht reisi ajal ja pärast seda. “Selline lubadus kehtib ainult Hiina Rahvavabariigi territooriumil,” püüdis Hannes tänastes majandusoludes ebaharilikku, kuid saatkonna nõutavat lubadust pehmendada.



Viisad tegi Go Traveli Pärnu büroo, võttes 150 krooni passi kohta vahendustasu. Tööpäeviti passide Tallinna viimine ja nende äratoomine oleks kallim olnud.



Olen teinud reisikava, millest enam-vähem kinni pidada. Kui keegi soovib Hiinas tasuta ööbimisi broneerida, võiks kasutada

www.chinahotels.org

abi. Lennukigraafikud on

www.ctrip.com

, raudteegraafikud

http://www.seat61.com/China.htm

, hulk odavate hostelite linke

http://www.mixhostel.com/

.



Internetist leiab uskumatult palju infot. Kui üks reisibüroo kelkis, et nad annavad madalaima hinna garantii, vaatasin, et kõige odavam öömaja Xianis maksab nende kaudu ligi 1000 krooni. Andke andeks, minu jaoks on Google tunduvalt parem reisibüroo ja kahe voodiga hostelitoa leidsin 200 krooniga.



Lubaduste järgi peaks kõikides broneeritud hotellides ja hostelites tasuta Wifi ühendus olema ja seepärast võtame sülearvuti reisile kaasa. Hea vahepeal e-koolist vaadata, milliseid hindeid lapsed on saanud ja nendega MSNis suhelda. Kas me ka Euroopa Liidu parlamendi valimistel osaleme, on muidugi kahtlane, ent kui vaadata

http://www.valimind.eu

, siis mine tea.


Rongipileteid meil ostetud pole, seega võib esialgne reisikava muutuda. Et öömaja eest pole me tagatisraha maksnud, pole sellest midagi.



Tallinna-Helsingi lennuk väljub õhtul kell 17.55, kell 20.10 alustame lendu Pekingisse ja peaksime seal olema kell 8.55. Kohalik aeg on meie omast viis tundi ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles