Endlas esietendub “Thaïs”

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna tuuakse Pärnu Endla teatris vaatajate ette Jules Massenet’ mõnes mõttes skandaalseim ooper “Thaïs”, mille on lavastanud Eesti tippkoreograafe Mai Murdmaa.


2003. aastast alates toovad Endla teater ja “PromFest” igal paaritul aastal lavale ühe ooperilavastuse, mille peaosades on eelmise Klaudia Taevi nimelise noorte lauljate konkursi parimad.



2007. aasta konkursi laureaatideks said Ilja Siltšukov Valgevenest ja Veronika Džiojeva (pildil) Venemaalt. Džiojeva valis ka välja tänavuse ooperi “Thaïs”, mida Eestis lavastatakse esimest korda.



Ooperi lugu põhineb Anatole France’i tuntud romaanil ja jutustab munk Athanaëlist, kes on otsustanud päästa kurtisaan Thaïs’, tuues ta ristiusu juurde. Lõpuks Thaïs pöördubki jumala poole, ent tolleks hetkeks on Athanaël mõistnud, et on Thaïs’sse armunud …



“Thaïs’” lavastaja on Mai Murdmaa, muusikaline juht ja dirigent Erki Pehk ja kunstnik Madis Nurms. Kaasa teeb Pärnu linnaorkester. Etendused toimuvad Pärnus 22., 24. ja 30. mail ning 1. juunil kell 19. Lavastuse koduleht on

www.promfest.ee/thais

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles