Kontserdimajas kõlavad Olav Ehala laulud

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson.
Liisi Koikson. Foto: Sille Annuk

Teisipäeval, 26. mail kell 20 kõlavad Pärnu kontserdimajas heategevuskontserdil Olav Ehala laulud, mida esitavad solistid Liisi Koikson, Mikk Saar, Lauri Liiv ja vokaalansambel Meelega.


Meelega on sekstett, kuhu teiste seas kuulub Liisi Koiksongi. Klaveril saadab lauljaid maestro Olav Ehala ise. Kontserdid toimuvad suvel Eesti eri paikades.



Laulud on valitud nii, et kontserti saavad nautida nii lapsed kui täiskasvanud alates “Nukitsamehe” filmi viisidest ja lõpetades romantiliste ballaadidega. Kuna Ehala laulude võlu seisneb nõudlikes vokaalpartiides, panustatakse sellel kontserdil just neile.



Kontserdi ülesehitus pole akadeemiline, suurepärase huumorimeelega ja ülihea suhtlejana tuntud Ehala räägib vahepeal laulude saamisloost, samuti tuletatakse kuulajaile meelde kontserdi heategevuslikku missiooni.



Piletituludest toetatakse kõnniroboti soetamist. Kohapeal jagatakse infovoldikuid, kus selgitatakse kõnniroboti kasutusviise ja seda, kuidas vältida selja-ajutraumasid, samuti tutvustatakse annetamise võimalusi.



Baltimaade ainus kõnnirobot, mis aitab liiklusavariides, õnnetustes ja ajutrauma või insuldi tagajärjel liikumisvõime kaotanud inimestel paraneda, asub Adeli Eesti OÜ Rehabilitatsioonikeskuse juures MTÜ Diana Arenduskeskuses.



Puudega inimeste huvi selle aparaadi vastu on suur, saavutatud on häid ravitulemusi. Lootust paraneda kõnniroboti abil on kõigil, kelle vigastus ei ole närviahelat lõplikult läbi lõiganud. Sellel saavad treenida vanurid ja lapsedki, kuna kõnnirobot on reguleeritav.



Abi saavad samuti selja- ja peaajutraumaga sündinud lapsed ning Sclerosis multiplex’i ja Parkinsoni tõve põdejad. Teenust on saanud juba 65 inimest, sealhulgas 18 last.



Täiskasvanutest vaid neli on naised, ülejäänud on mehed keskmise vanusega 30 aastat. Raviteenust rahastavad sotsiaalkindlustusamet ja haigekassa ning ravikindlustusega patsiendile on see tasuta.



Nii rehabilitatsiooni- kui arenduskeskust juhib tuntud ajutraumaspetsialist Riina Kallaste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles