Kirjanik Hargla: kõige raskem on mõista keskaegse nunnakloostri maailma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Indrek Hargla.
Kirjanik Indrek Hargla. Foto: Liis Treimann

«Kõige raskem apteeker Melchiori viimase raamatu kirjutamisel oli see, kuidas elada sisse keskaegse nunnakloostri maailma.Tunda nii, nagu inimesed seal ennast tundsid ja mõelda mõtteid, mida nunnad tollal mõtlesid,» tunnistas kirjanik Indrek Hargla eile oma uue romaani «Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja» esitlusel restoranis Olde Hansa.

«Sest tegelikult Pirita kloostri siseelu kohta pole midagi suurt teada. Kõik see, mis selles raamatus sees, on minu kujutlusvõime ja kui seal on midagi viltu ajaloolise tõega, siis vastutan selle eest üksinda mina ise,» märkis mungarüüsse mähkunud Hargla restorani keskaegsete müüride vahel raamatu esitlusel, kirjutab Õhtuleht.

Hargla lisab, et Pirita klooster on Eesti ajaloos väga olulisel kohal. Kahjuks aga on erinevad raamatud ja filmid loonud sellest vale ettekujutuse, nagu oleks hoitud seal inimesi vägisi kinni.

«Pirita kägistaja» on neljas ajalooline kriminaalromaan Indrek Hargla apteeker Melchiori lugude sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles