See on üks väga lihtne ja odav, hea rabarberikook, mida minu vanaema ikka päris tihti teeb. Sügisel saab sama retseptiga teha õunakooki, asendades rabarberi õuntega.
Vanaema rabarberikook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4 muna
1 l jahu (4 x 250 ml klaasi)
0,5 l keefirit
250 ml suhkrut (õuntega tehes panna suhkrut natuke vähem)
0,5 - 0,75 kl (250 ml klaas) hästi väikeseid rabarberitükikesi (õunakoogi puhul võib panna terve klaasi õunatükikesi)
1 tl soodat
noaotsaga soola (pidavat aitama kergitada)
vaniljesuhkrut
rosinaid (sobivad rabarberikoogi sisse väga hästi)
Munad kloppida kahvliga lahti, lisada suhkur, segada läbi. Lisada soodaga segatud jahu, sool, keefir, rabarberitükid, rosinad ja vaniljesuhkur.
Segada kõik läbi ja valada pannile. Küpsetada 200-kraadise ahjus keskmises vahes kuni on kollakaspruun.