Kuidas briti sõdurist sai naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Hamilton
Ian Hamilton Foto: Internet

Veel aasta tagasi oli inglane Ian Hamilton õhudessantväelane ning võitles kuninganna ja isamaa eest seal, kus vaja.

183 sentimeetri pikkune ja 102 kilogrammi kaalunud eliitsõdur sai oma teenete eest mitmeid medaleid, kirjutab Daily Mail.

43-aastane Hamilton võitles Iraagis, Afganistanis, Bosnias ja Põhja-Iirimaal.

Järsku aga muutus kõik. Mees ei tundnud ennast oma kehas hästi ja ta otsustas soovahetusoperatsiooni ette võtta.

Hamiltoni kaassõdurid ei vaadanud ta soovahetusele just soodsalt ja ta pidi sõjaväest lahkuma. Ka ta perekond ei suhelnud enam temaga.

«Minu väeosa juht ütles, et kukkusin ühe päevaga sangarist mitte kellekski. Sain sadu e-kirju, milles mind sõimati. Paljud nende saatjatest olid mu endised sõjaväekaaslased,» lausus mehest naiseks saanu.

Hamiton jätkas, et juba teismelisena tundis ta ennast feminiinsena ning selle allasurumiseks ning lahtisaamiseks läks ta 18-aastaselt sõjaväkke.

Pärast pikki kõhklusi otsustas Hamilton, et ei suuda enam elu mehena jätkata ja oma loomulikke vajadusi alla suruda ning langetas otsuse soovahetusoperatsiooni kasuks.

«Kogu mu senine elu on olnud lahing – kuninganna vaenlaste vastu, ühiskonna eelarvamuste vastu, ka iseenda vastu. Nüüd see on läbi, olen naine,» lausus endine Ian Hamilton, nüüdse nimega Jan Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles