Tšiili politsei arreteeris isikud, kes põletasid «antikristusest» last

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili politsei arreteeris isikud, kes põletasid «antikristusest» last
Tšiili politsei arreteeris isikud, kes põletasid «antikristusest» last Foto: SCANPIX

Tšiili politsei arreteeris neli isikut, keda süüdistatakse usurituaali käigus lapse põletamises.

Ühe sekti juht arvas, et «antikristusest» lapse tapmine aitab maailmalõppu ära hoida, kirjutab stuff.co.nz.

Sadamalinna Valparaiso lähedal Colliguays viidi kolmeaastane laps linna juures asuvale mäele, kuhu oli tehtud lõke. Laps visati lõkkesse.

Lapse ema, 25-aastane Natalia Guerra oli nõus oma last ohvriks tooma. Ka tema arreteeriti. Politsei arvates oli emale ajupesu tehtud.

«Laps oli alasti võetud. Suule oli talle pandud teip, et ta karjumist kuulda ei oleks. Laps pandi jalutuskärusse. Siis kutsuti vaime, et need aitaksid ta lõkkesse lükata ja ohvriks tuua,» sõnas Tšiili eripolitseiüksuse esindaja Miguel Ampuero.

Võimude sõnul tuli 12 liikmega ususekt kokku 2005. aastal. Selle juht on 36-aastane Ramon Gustavo Castillo Gaete.

Politsei ei ole seoses nüüdse juhtumiga teda veel tabanud.

«Kõik sekti kuulujad on hea hariduse saanud ning korralikud kodanikud. Nende seas on näiteks veterinaar, stjuardess, filmirežissöör. Kõigil on ülikooliharidus,» imestas politsei esindaja.

Politseil on andmeid, et sekti juhti nähti sõitmas Peruusse ayahuascat ostma. Ayahuasca puhul on tegemist narkootilise taimedroogiga, mida ta jootis sekti kuulujatele, et neid oma kontrolli all hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles