Ümberilma jahti Martha tervitatakse peoga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjelaev Martha Lõuna-Aafrika Vabariigis.
Purjelaev Martha Lõuna-Aafrika Vabariigis. Foto: Erakogu

Jaanipäeval, 24. juunil randub Hiiumaal Orjaku sadamas Tuletorni kai ääres sealtsamast kahe aasta eest ümbermaailmareisi alustanud purjelaev Martha, mida võetakse keskpäeval vastu peoga, kus teeb muusikat Audru Jõelaevanduse Punt.

Reisi kodulehe teatel purjetas Martha kahe aasta jooksul läbi Põhjamere, Atlandi ookeani, Vaikse ookeani ja India ookeani tagasi Atlandi ookeanisse, kust võeti kevadel taas suund kodu poole.

Sel nädalal peaks Martha jõudma Inglismaa sadamalinna Plymouthi. Sealt võetakse omakorda juba otsesuund Eestile.

Reisi alustanud Martha meeskonnast on alles jäänud vaid kapten Hillar Kukk.

Kukk on purjetanud aastast 1980. Esimesed kogemused sai ta jahtkapten Ilmar Vabamägi käe all purjekal Ahto.

Martha kaptenina on Kukk rännanud eelnevalt Põhjamerel, Atlandi ookeanil ja Kariibi merel ning on osalenud mitmel rahvusvahelisel purjetamissündmusel.

Reisi alustanud tüürimees Simmu Sillamaa lahkus Martha pardalt 2007. aasta oktoobris, lootes peagi naasta. Kahjuks hukkus Sillamaa kodumaal autoõnnetuses.

Kolmandana alustas ümberilmareisi pootsman Jaanus Kirs, kes loobus ettevõtmisest mullu suvel. Vahepeal on Marthal abiks olnud asendusliikmed.

Marthat tervitav Audru Jõelaevanduse Punt on Pärnumaal mänginud juba 20 aastat lõbusat mere- ja jõeteemalist muusikat. Laiemat tuntust kogus bänd mullu suvel, kui saatis Kihnu Virvet tema suvetuuril "Mere pidu".

Ümbermaailmarändureid on oodatud jaanipäeval tervitama kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles