Olav Ehala laulud toetavad kõnniroboti soetamist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Ehala.
Olav Ehala. Foto: Tairo Lutter

Viinistul ja Jõhvis toimub heategevuskontsert "Olav Ehala laulud" kõnniroboti soetamiseks. Kontserdil esinevad Liisi Koikson, Mikk Saar, Lauri Liiv ja vokaalansambel Meelega, klaveril saadab maestro Olav Ehala.


Kontserdid toimuvad 1. juunil Jõhvi kontserdimajas ja Viinistul 17. juunil.

"Laulud on valitud nii, et kontserti saavad nautida lapsed ja täiskasvanud, alates Nukitsamehe lauludest ja lõpetades romantiliste ballaadidega. Kuna Ehala laulude võlu seisneb ka nõudlikes vokaalpartiides, siis panustame sellel kontserdil just vokaalsele osale - seda võimaldavad professionaalsed solistid ja tasemel vokaalansambel," ütles kontserdi produtsent Toomas Zupping.

Korraldajate sõnul pole kontserdi ülesehitus akadeemiline, laulude vahele räägib suurepärase huumorimeelega ja ülihea suhtlejana tuntud maestro Ehala laulude saamisloost, samuti tuletatakse publikule meelde kontserdi heategevuslikku missiooni - kontserdi tuludest toetatakse kõnniroboti soetamist.

"Jagame kontsertidel infovoldikuid, kus selgitatakse kõnniroboti kasutusvõimalusi, kuidas on võimalik vältida (selja)ajutraumasid, samuti annetamise võimalusi," nimetas Zupping.

Baltikumis ainus omataoline kõnnirobot, mis aitab liiklusavariides, õnnetustes ja ajutrauma või insuldi tagajärjel liikumisvõime kaotanud inimestel paraneda, asub Adeli Eesti OÜ rehabilitatsioonikeskuse juurde kuuluvas MTÜ Diana arenduskeskuses.

"Selle raviteenust rahastavad sotsiaalkindlustusamet ja haigekassa. Teenus on ravikindlustusega patsiendile tasuta.

Teenust on saanud juba 65 inimest, sealhulgas 18 last. Täiskasvanutest vaid neli on naised, ülejäänud on mehed keskmise vanusega 30 aastat. Puudega inimeste huvi selle aparaadi vastu on suur.

Sellega on juba saavutatud häid ravitulemusi. Lootust paranemiseks kõnnirobotil on kõigil neil, kelle vigastus ei ole närviahelat lõplikult läbi lõiganud. Sellel saavad treenida ka vanurid ja lapsed, sest kõnnirobot on reguleeritav.

Abi saavad selja- ja peaajutraumaga sündinud lapsed ning sclerosis multiplex'i ja Parkinsoni tõve põdejad," selgitas Zupping heategevusprojekti tagamaad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles