George W. Bush ärgitas oma venda Jebi kandideerima 2016. aasta presidendivalimistel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeb Bush
Jeb Bush Foto: SCANPIX

USA endine president George W. Bush ärgitas oma venda, Florida ekskuberneri Jeb Bushi kandideerima 2016. aasta presidendivalimistel.

66-aastase George W. Bushi arvates oleks ta vend ja USA endine välisminister Hillary Clinton võrdväärsed konkurendid, kirjutab Huffington Post.

«Kui mu vend kandideeriks, oleks ta suurepärane kandidaat. Tegelikult ei vaja ta minu nõuannet, sest ta teab, mis kandideerimisega kaasneb,» lausus George Bush ABC uudistekanalile antud intervjuus.

60-aastane Jeb Bush on varem öelnud, et ta ei ole kindel, kas peaks kandideerima vabariiklaste presidendikandidaadiks. Al Gardenas, kes on Jeb Bushi pikaajaline poliitiline toetaja, sõnas möödunud kuul, et noorem Bush on presidendikampaania suhtes meelestatud avatult.

George W. Bush sõnas Dallases, et vägikaikavedu tema venna ja endise presidendi Bill Clintoni naise Hillary Clintoni vahel oleks suurepärane.

George ja Jeb Bushi isa, endine USA president George H.W.Bush jäi 1992. aasta presidendivalimistel Bill Clintonile alla.

«Olen poliitikast huvitatud. Mind huvitab selles kõik, kuid ma ei astu enne samme, kui poliitikamaastikul on mõned asjad selginenud,» viitas Jeb Bush 2014. aasta senati valimistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles