Paela sidumine ümber piha aitab sale olla?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paela sidumine ümber piha aitab sale olla?
Paela sidumine ümber piha aitab sale olla? Foto: SCANPIX

Teada on, et paela sidumist ümber piha kasutati Egiptuse, India ja Lõuna-Ameerika iidsetes kultuurides.

Suurbritannias avastas üks firma selle vana mooduse sale püsida ning müüb nüüd enne rannahooaja saabumist peenikesi paelu, edastab Daily Mail.

Piha ümber kantav  niinimetatud saleduspael annab tunda ja hakkab pitsitama, kui liiga palju söödud on. Samuti aitab see söömisharjumusi tervislikumaks muuta.

Pael kannab nime Malory Band ja see aitab võidelda ülekaalulisusega.

Iidsetes tsivilisatsioonides kasutasid seda ka lapse ilmale toonud naised pärast sünnitust, et piht kiiresti vormi tagasi saada.

Malory Band pael on valmistatud kunstmaterjalist ning seda võib kanda 24/7.

See võimaldab ka mõõtmist, kas pihaosa on salenenud. Kui on, siis rippuvad osad on pikenenud.

Asjatundjate sõnul tasuks paela kanda edasi ka siis, kui ideaalkaal saavutatud on.

«Malory Band pael näeb kena välja ning seda ei ole riiete all näha. Paelal on eelkõige psühholoogiline efekt,» sõnas neid müüva firma esindaja.

Ta lisas, et paljud on vaeva näinud normaalse kehakaalu saavutamiseks ning nad ei soovi uuesti kaalutõusu. Piha ümber olev pael aitab neil sellest hoiduda.

«Saleduspaela» avastas Penny Mallor, endine naisrallisõitja. Temast sai hiljem terviseekspert ning ta avaldas raamatu «Take Control of Your Life».

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles