Pildigalerii: «Õnn kaasa» esietendus Vene Draamateatris

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

19. aprillil toimus Vene Draamateatri väikeses saalis vene lavastaja Ivan Strelkini lavastatud Viktor Rozovi «Õnn kaasa!» esietendus.

Viktor Rozov kirjutas oma näidendi rohkem kui poole sajandi eest; noore Peterburi lavastaja jaoks.

«Näidendi ajalooline tegelikkus on minu jaoks pigem materjal fantaasialennuks,» ütleb lavastaja Ivan Strelkin. «See on kest, millesse on pakitud tänapäevased mõtted. Kui lavastatakse Shakespeare’i, ei mõtle keegi ajaloolise stiili tõepärast, aga laval liigub ikkagi «kuningas» Lear ja nii edasi. Nõukogude näitekirjandus pole minu jaoks midagi rohkemat kui märgisüsteem, teatud teatraalne reaalsus, mille varjul me jutustame meile arusaadavaid lugusid.»

Lavastuse põhiteema on õpilased ja õpetajad, õpilaste mäss õpetajate vastu ja kõik selle mässu tagajärjed. Õpilane on alati kaitsetu, kuna tal pole toetuda millelegi, peale õpetaja sõnade ja enda häguste, kogemustega kontrollimata aimduste.

Aga õpetajad on samuti inimesed, ka nemad eksivad, ka nemad on mõnikord pimedad. Kui lapsed kasvavad suureks, tahavad nad minna oma teed, neile tundub, et õpetajad juhivad neid eikuhugi…

Lavastuses mängivad Jelena Tarassenko, Sergei Tšerkassov, Alina Karmazina, Juri Žilin, Dmitri Kosjakov ning Teatristuudio õpilased German Klaad, Vjatšeslav Leontjev, Karina Schmerling ja Martin Zinevitš.

Vaata pildigaleriid esietenduselt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles