Mart Juur jagas tasuta raamatuid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Juur
Mart Juur Foto: Marion Pettai

«Viimasel ajal on tänu «Kirjandusministeeriumile» juhtunud selline asi, et inimesed tulevad poes ligi ja küsivad: härra Juur, mida te soovitaksite? Ma siis ikka alati leian, mida soovitada,» muigab Mart Juur.

Eilsel raamatu ja roosi päeval jagasid Mart Juur ja Andrus Kivirähk kaubanduskeskuse Solaris raamatupoes Apollo rooside vastu tasuta lugemisvara.

Raamatu soovitamine võõrale, leiab Juur tegelikult, on tänamatu töö, kuivõrd lugemine nagu ka näiteks muusika või toit on niivõrd isiklik.

«Üldiselt igaüks loeb seda, mida ta tahab,»  räägib Juur. Kuna aga valik on suur, vajab inimene aeg-ajalt suunanäitajat.

23. aprillil tähistatakse ülemaailmset raamatu ja roosi päeva, mille puhul antakse roosi vastu kingituseks tasuta raamat.

Raamatu ja roosi päeva tähistamine sai alguse 1930. aastatel Barcelonas, kus ühele raamatukaupmehele tuli idee suurendada kirjanduse mõju rahva hulgas ning süvendada inimeste lugemisharjumust – nimelt võiks sel päeval iga mees kinkida naisele roosi ning naine mehele raamatu. 1995. aastal kuulutas UNESCO Kataloonia raamatu ja roosi päeva rahvusvaheliseks raamatu ja autoriõiguste päevaks, väärtustamaks raamatu tähtsust ühiskonna ning kultuuri arengus. Eestis järgitakse raamatu ja roosi päeva traditsiooni alates 1998. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles