Norra vastsündinud saavad vargavastase alarmseadme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik
Imik Foto: SCANPIX

Norra Akesrshusi ülikooli haigla kavatseb hakata vastsündinutele panema vargavastaseid alarmseadmeid.

Euroopa üks modernsemaid haiglaid hakkab alarmseadmete abil võitlema kasvavate imikuvarguste vastu, kirjutab Verdens Gang.

«Seni pole imikutevarguse veel väga suur probleem, kuid seda tuleb ikkagi ette. Mitmetes riikides on aga see muutunud väga lauaulatuslikuks. Tahame seadmete paigaldamisega seda ennetada,» sõnas Akershusi haigla tegevjuht Erik Normann.

Ta lisas, et alarmseadmete tõttu jäävad potentsiaalsed imikuvargad haigla sisse pantvangiks.

«Kui laps läheb oma emast teatud kaugusele, käivitub alarmsüsteem automaatselt. Üks seade on imiku jala ümber, teine tema ema jala ümber ja need kaks on omavahel ühenduses. Seadme poolt tekitatud häire tõttu sulguvad kõik uksed automaatselt ja liftid jäävad seisma. Just selle tõttu pole lapsi võimalik haiglast välja viia,» selgitas Normann.

Haigla juht lisas, et alarmseade võimaldab teha kindlaks meditsiinipersonaali liikumise ning selle tõttu ei käivitu seade nende peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles