Teatrifestival “Draama” tuleb taas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise lastemuusikal «Detektiiv Lotte».
Vanemuise lastemuusikal «Detektiiv Lotte». Foto: Priit Mürk

Tänavu 7.-12. septembrini toimub Tartus taas teatrifestival "Draama", millele eelneb kahel varasemal päeval laste teatrifestival "Draamake".

Sündmust korraldava SA Eesti Teatri Festivali programmijuhi Kadri Kasterpalu teatel on tegemist Eesti teatri ülevaatefestivaliga, mille programmi on valitud kahe viimase hooaja silmapaistvamad uuslavastused, mis kantakse Tartus septembri alguses ligi nädala jooksul ette.

"Draama 2009" põhiosa moodustab Kasterpalu teatel võistlusprogramm, kuhu kuulub 15 lavastust. Täpne kava selgub juuni alguseks.

Eesti teatri ülevaatefestivalile lisab tänavu värvi "Balti teatrisügis".

Tegemist on Baltimaid ühendava teatrisündmusega, mis toimub Eestis üle kolme aasta. Kohalike kõrval astuvad üles valitud trupid Leedust ja Lätist.

"Balti teatrisügis" pakub nii osalejatele kui pealtvaatajatele võimalust näha ja kuulda, milline on teater meie lähinaabrite juures.

Teatrifestivalile "Draama" eelneval laste teatrifestivalil mängitakse aga 5. ja 6. septembril Tartus Vanemuise, Endla ja Kuressaare linnateatri lastelavastusi, mille läbiv joon on muusika ja laulmine.

Kuressaare linnateater näitab kahel korral Athena majas lavastust "Unenägu" ja Endla teater kahel korral Vanemuise väikeses majas lavastust "Saja-aastane laps". Vanemuise teatril esietendub lavastus "Bruno ja Lotte muusikatund", peale selle näevad vaatajad "Detektiiv Lottet".

Lastelavastuste piletid on juba saadaval Piletilevi müügipunktides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles