Kas tõesti lumeinimese jalg?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto, millel on väidetavalt lumeinimene
Foto, millel on väidetavalt lumeinimene Foto: Wikipedia.org

USAst Massachusettsist Quincyst leidsid lapsed metsaalalt ebatavalise labajalajäänuse.

Poisid viisid leiu politseisse, edastab foxnews.com.

Politseijuht Frank Alvilhiera saatis jala krimilaborisse uurimisele, kus tuvastati, et see ei kuulu inimesele, kuigi sellel on viis varvast.

Kohalikud esitasid pärast kummalise jala leidmist küsimuse, et kellel on suur viie varbaga jalg, kuid ei ole inimene.

Kohe läksid liikvele jutud, et tegemist võib olla lumeinimesega. Asjatundjad peavad tõenäolisemaks, et see on karujalg.

Samas on varem olnud juhtumeid, mil loomajäsemeid on inimjäsemeteks peetud.

2004. aastal leidis üks Lääne-Virginias Fort Gays elav mees autopesula juures käejäänuse. Sõrmede ümber oli kumm ja see oli pandud suured ümbrikusse.

Kohalik politseilaboratoorium ja veel kaks krimilaboratooriumit leidsid, et tegemist on inimkäega. Arvati, et tegemist on lapse- või naisekäega.

Samas ega ei leitud mitte kunagi surnukeha, kellele see käsi kuuluda võis. Lõpuks saadeti käsi osariigi krimilaboratooriumisse, kus tuvastati, et tegemist on karukäpaga.

2011. aastal aga leidis New Yorgis Queensis elav mees jalajäänuse, mis esmasel vaatlusel võis kuuluda lapsele. Politsei asus asja uurima, vanemad hoidsid lapsi enda läheduses, kartuses et ringi liigub lapsetapja. New Yorgi krimiuurijad tegid kindlaks, et see oli jällegi karukäpp.

Asjatundjate sõnul annavad seriaalid nagu C.S.I. vale pildi krimiuurijate tööst ning näitavad tihtipeale, et tuvastamine on väga lihtne protsess.

Lumeinimest peetakse inimesesarnaseks karvaseks olendiks, kes legendi kohaselt elab Himaalaja, Pamiiri, Kaukaasia ja Põhja-Ameerika mäestikumetsades.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles