Bostoni oletatav pommimees: ma ei saa ameeriklastest aru

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni maratoni pommiplahvatustes kahtlustatav Tamerlan Tsarnajev, kes hukkus politseiga peetud tulevahetuses
Bostoni maratoni pommiplahvatustes kahtlustatav Tamerlan Tsarnajev, kes hukkus politseiga peetud tulevahetuses Foto: SCANPIX

USAs Bostonis selle nädala esmaspäeval maratoni finišialal pommid plahvatama pannud kahtlusaluste kohta on saadud aina rohkem informatsiooni.

USA meedia andemetel on tegemist Tšetšeeniast pärit vendade Dzokhar ja Tamerlan Tsarnajeviga, edastab cnn.com.

26-aastane Tamerlan Tsarnajev õppis Massachusettsis Bunker Hill Community Colleges inseneriks. Ta võttis ülikoolist aasta vabaks, et tegeleda poksiga.

Sellest mehest on internetis mitmeid pilte, millel on teda poksimas näha. Paaril pildil on ta koos naisega, keda nimetab oma tüdruksõbraks.

Tšetšeeni unistuseks oli saada poksijaks ning jõuda olümpiamängudele.

«Kui Tšetšeenia ei saa iseseisvaks, siis tahaksin olümpial esindada USAd,» selgitas mees.

Tamerlan Tsarnajev kirjutas internetis: «Mul ei ole mitte ühtegi ameeriklasest sõpra. Ma ei saa ameeriklastest aru».

Vennad olevat Tšetšeeniast esmalt emigreerunud Kasahstani, sealt edasi aga rohkem kui aasta tagasi USAsse. Nad elasid Massachusettsi osariigis Cambridge`is.

Teine vend, 19-aastane Dzokhar Tsarnajev kasutas Venemaa «Facebooki» VKontakte, milles ta teatab, et elab Bostonis ning õpib Cambridge`i Rindge & Latin Schoolis.

Leheküljel mainitakse ära ka Dagestanis asuv Mahhatškala, mille koolis ta õppis 1999 – 2001. Lisaks on seal pilte mitmest paigast Tšetšeenias.

Lehekülje Russia Today andmetel ei vasta osa VKontakte lehel avaldatud informatsiooni tõele. Dzokhar Tsarnajev olevat seda sotsiaalmeedia lehekülge külastanud vaid hetke enne pommiplahvatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles