Hansapäev avas Punase torni suve

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anniki Leppik

Laupäeval tähistati Pärnus Punases tornis ja Hommiku tänaval rahvusvahelist hansapäeva, mille eesmärk on pöörata suuremat tähelepanu Uus-Hansa liikumisele.


Hansapäev avati rahvatantsurühma Tuurit-Tuurit esinemise ja gildide rongkäiguga Rüütli tänaval.



Päeva vältel võis osta kohalike käsitöömeistrite kaupa, proovida näpuosavust töötubades, teha ringkäik keskaegse Pärnu radadel ja tutvuda sajanditetaguse rõivamoega. Tekstiilikunstniku Kadri Rebase käe all said lapsed punuda seinavaipa. Muusikat mängis tuntud rahvamuusik Olavi Kõrre.



Ühtlasi oli hansapäev avapauk Punase torni suvehooajale. Punase torni projektijuhi Jüri Soo sõnade järgi võib terve suvi vältava hansaturu ajal ajaloolise torni hoovis meisterdada taaskasutatud klaasist ehteid, vitraaže või muud põnevat. Omatehtud töö saab kätte ülejärgmisel päeval, vajadusel saadetakse meisterdused kaugemalt tulijatele koju.



Õu ootab külalisi teisipäevast pühapäevani 10-17, kuid eelnevalt kokku leppides saab töötubades meisterdada muul ajal.



Samaaegselt hansaturuga on Punase torni õuel suvekuudel avatud hubane ja keskajahõnguline Picadilly hoovikohvik, et võimaldada nautida kohvi, koogikesi ja suupisteid.



Juulikuus saab alguse torni õuekontsertide sari, millest esimesel, 22. juulil toimuval üritusel esineb Siberi laulik Diorisiy. Igal kuul pannakse torni teise korruse galeriisse üles uus näitus.



Hansapäev toimus Pärnu linnavalitsuse, Punase torni ja MTÜ Maarja-Magdaleena gildi koostöös ning on sissejuhatuseks juuni lõpus toimuvatele Pärnu hansapäevadele ja 2010. aastal suvepealinnas korraldatavatele rahvusvahelistele hansapäevadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles