Siiri Sisask valmistab ette uut plaati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask
Siiri Sisask Foto: Margus Ansu

Lauljatar Siiri Sisask vastas pühapäeval Raadio Elmari küsimustele ning rääkis oma tulevikuplaanidest.

Kus kandis liigud ja millega tegeled?

«Tegelen väga paljude asjadega, nagu alati. Kõigepealt olen väga palju oma kodus, metsas. Ma koristan praegu metsa. Käib okste põletamine ja vanade puude mahavõtmine. Sellega ma tegelen valgel ajal. Pimedamal ajal mängin klaverit, maalin, loen, käin vahel välismaal, annan kontserte. Tegevust jätkub igasse päeva. Muusikuna on mul tekkinud päris palju uut materjali ja uusi laule, millest tahaks kunagi ehk plaadi kokku panna.»

Millal see plaat võiks ilmavalgust näha?

«Ma olen selline inimene, et pean kuidagi tajuma või tunnetama, et õige aeg on käes. Ma ise loodan, et võib-olla järgmise aasta esimesel poolel.»

Kuidas sa oma praegust loomingut iseloomustaksid?

«Palju on muutunud. Ma olen inimesena palju muutunud ja selle tulemusena on muutunud ka looming. See on muutunud palju värvilisemaks ja võib-olla ka natuke lihtsamaks. Teiseks ei ole ma ka ainult oma tekstidele teinud. Mõni aeg tagasi hakkasin kodus ehitama kasvuhoonet ja alustasin sellest, et kõigepealt on vaja teha vundament. Kirjutasin Google´isse sõna «vundament» ja esimeste seas tuli vastus «rahvaluule on kõigi väärtuste vundament». Ma olin sellega täielikult nõus ja nüüd olen ma uurinud palju rahvaluulet ja olen seda ka laulutekstides kasutanud. Need laulud ei olegi väga isiklikud, pigem igavikulised.»

11. mail toimub Tartus Jaani kirikus suurejooneline emadepäeva kontsert, kus sind saadab Urmas Lattikas. Mida seal kuulda võib?

«Ma olen ise ka ema ja eks kontserdil tulevad esitamisele laulud, mida üks naisterahvas laulab ja mida ta iseendale ja oma pojale teinud on. Suures osas tulevad esitusele minu enda laulud. Aga las täpsem kava jääda üllatuseks.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles