Briti elektropopi megastaar Pet Shop Boys esineb Õllesummeril!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pet Shop Boys
Pet Shop Boys Foto: Dour Festival

20. juubelifestivali reedene välisesineja on kuulsaim Inglismaa tantsumuusika duo Pet Shop Boys. 5. juulil Õllesummeri pealaval esinev Pet Shop Boys astus viimati Eestis vabaõhukontserdiga üles 13 aastat tagasi.

Melomaan Mart Juur iseloomustab: «Mina olen Pet Shop Boysi fänn. Ma olen nende muusikat armastanud, olen nende muusikaga vaielnud, olen neist puudust tundnud ja üledoose saanud. Mitte kunagi pole mul PSB seltsis olnud igav. Nad on elektroonilise tantsumuusika klassikud, kuid isegi klassikupõlves on PSB osanud ellu jääda.»

«Nende muusikat toidab diskobiit, intelligents ja tohutu annus teatraalsust. «Siirus» on ilmselt viimane sõna, mis Pet Shop Boysi iseloomustab ja just see teeb nad, vanad teesklejad, nõnda võluvaks. Nad armastavad lava ja lava armastab neid, nad on suurepärased näitlejad (eriti Chris). Siirad nad omal moel siiski on  – Neil Tennant ja Chris Lowe on suurepärased heliloojad, laulukirjutajad ja poeedid ning talent on asi, mida teeselda pole võimalik,» kommenteerib Mart Juur.

Juunis oma 12. stuudioalbumi «Electric» üllitav Pet Shop Boys jõuab meile maailmatuuri raames. Bändi ligi 30-aastase tähelennu hitisadu on muljetavaldav: «It's A Sin», «Go West», «Always on My Mind», «Domino Dancing» jpt. Eelmisel suvel esines artist Londoni olümpiamängude lõputseremoonial oma karjääri esimese superhitiga «West End Girls».

Pet Shop Boys tõusis ereda artistina esile 1980ndate keskel looga «West End Girls», mille eest teenis ka oma esimese BRIT Awardsi. Laulja Neil Tennart ja klahvpillimängija Chris Lowe kohtusid 1981. aastal ning on sest saati olnud lahutamatu ning üks produktiivsemaid lavaduosid tänapäeva muusikas.

Pet Shop Boysi kindla koha edetabelite tipus kindlustas terve rida tähtlaule - «Rent», «Always On My Mind» ja «It's A Sin» on väljapaistvamad artisti 1980ndate hitid. Väga populaarsed olid ka duo muusikavideod – alati artistlikud ning paljumängitud muusikakanalites.

1990ndatel jätkas bänd oma täheteed hittidega «Go West», «Se a vida é (That's the Way Life Is»), «New York City Boy», «You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk».

Pet Shop Boys on üks enim teiste artistidega kollaboratsioone teinud bänd. Hulgaliselt lugusid ja remikse on bänd teinud Madonnale, Robbie Williamsile, Tina Turnerile, Elton Johnile, David Bowiele, Kylie Minoguele ja teistele tuntud tippmuusikutele.

Pet Shop Boysi on nimetatud tänapäeva tantsu -ja klubimuusika üheks suurimaks mõjutajaks. 2009. aastal omistati duole BRIT Awards silmapaistva panuse eesti Briti muusikasse. Duo on olnud võrdlemisi sage eraviisiline külaline Eestis.

Eesti suurim vabaõhufestival Õllesummer toimub 3.-6. juulini Tallinna Lauluväljakul. Festivali ühepäeva piletid ja passid on müügil Piletilevis ja Statoilis hinnaga vastavalt 15 ja 35 eurot (pensionäridele ja lastele kuni 5 e-a 9 eurot). Reede, 5. juuli VIP pilet maksab 39 eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles