Õllesummeri peaesinejad on Franz Ferdinand ja Zveri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franz Ferdinand
Franz Ferdinand Foto: Sakura / WENN

2.-6. juulini Tallinna Lauluväljakul 15. juubelit tähistava Õllesummeri peaesinejad on Inglise suurim uue rocki staar Franz Ferdinand ja Vene rocki viimase aastakümne säravaima tähelennu teinud Zveri.

«Õllesummer muutub sel aastal rohkem rahvusvaheliseks ning programm on täis erinevaid suurkontserte,» ütles festivali avalike suhete juht Reno Hekkonens.

«Nii Franz Ferdinandi kui Zveri toomine Õllesummerile, Jaak Joala laulude kontsert ja mitmed erikontserdid, mille kallal tehakse tööd, on väärilised tähistama Eesti suurima suvefestivali juubelüritust,» lisas Hekkonens.

Esmakordselt esineb festvalil hetkel väga aktuaalne ning populaarne superstaar Franz Ferdinand. Oma esinemise ajaks Eestis peaks artistil olema väljas ka uue albumi esiksingel, mis tõstab Franz Ferdinandi sel suvel muusikamaailma kõrgendatud tähelepanu alla.

Franz Ferdinandi peadpööritavalt kiire tõus muusikaparnassile on Briti muusikatööstuse parimaid näiteid sarjast «üleöö kuulsaks».

Juba bändi debüütplaat 2004. aastal tõi Šotimaalt Glasgowst pärit pundile nii Briti mainekama muusikaauhinna Mercury Music Prize`i kui kaks Briti muusikaauhinda (parim bänd, parim rock-artist).

Albumilt pärit «Take Me Out» ning järgnevad neli singlit kihutasid uustulnuka kohe Briti edetabeli tippu ning kriitikute ühine heakskiit tõstis siin ja sealpool ookeani Franz Ferdinandi esikalbumi tähelepanu keskpunkti.

2005. aastal tõi Franz Ferdinand välja teise albumi «You Could Have It So Much Better», millelt edukaimaks nii Euroopas kui USAs osutus singel «Do You Want To».

Eelmisel aastal alustas bänd tööd kolmanda albumi kallal, mille salvestussessioon on lõppfaasis. Artist lubab seegi kord väga värvika helikõlaga plaati, kus kasutatakse palju huvitava kõlaga pille.

Vene noorte kultusbändi Zveri (Loomad) ülikiire tähelend on artistist teinud ühe enimnõutud staari meie idanaabrite muusikaturul.

Zveri karismaatilisel liidril Roman «Zver» Bilykil on loetud aastatega õnnestunud saavutada Vene noorte ühe säravama staari staatus. Zveri muusikat armastatakse tänu tema stiilivärskusele ning laulutekstide originaalsusele. Meedia hoiab aga ansamblit pidevalt luubi all skandaalirohkuse pärast.

Viieliikmeline Zveri üllitas oma debüütalbumi «Golod» (Nälg) 2003. aastal, mis sai koheselt väga hea vastukaja muusikakriitikutelt ning värsket rockmuusikat hindavalt kuulajaskonnalt. Zveri tõi Vene popprokki moodsamat helipilti, läänelikku lähenemist ning uudsust.

Bänd kinnitas oma positsiooni 2004. aasta hitisajuga albumil «Rajonõ-Kvartalõ» (Rajoonid-Kvartalid), mille nimilugu on seni üks bändi visiitkaarte.

2006. aastal ilmus bändi kolmas kauamängiv «Kogda Mõ Vmeste, Nikto Ne Kruche» (Kui me oleme koos, pole keegi lahedam).

Veebruaris alustas Zveri tööd uue stuudioalbumi kallal, mille esiksinglit lubatakse aprillis.

Franz Ferdinand esineb 4. juulil ning Zveri 3. juulil. Mõlemad astuvad üles festivali pealaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles