Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kas sooviksid vabaneda oma foobiatest telesaates?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anu Saagim
Copy
Allan Roosileht Star FMi hommikuprogrammis tarantliga
Allan Roosileht Star FMi hommikuprogrammis tarantliga Foto: Star FM

Kõik inimesed kardavad midagi. Mõne inimese hirm on aga sedavõrd suur, et nad teevad kõik selleks, et kardetud situatsiooni vältida. Mõni kardab kõrgust ega sõida seepärast liftiga või sõidab kaugele maale rongiga. Mõni kardab verd ega vaata seetõttu politseisaateid. Mõni kardab esinemist ja valetab end haigeks grupitöö ajaks.

«Lihtfoobiad on väga sagedased. Lihtfoobia korral kardab inimene midagi, mis pole tegelikult ohtlik ning väldib seetõttu olukordi, kus ta võib kardetud objektiga kokku puutuda,» selgitab psühholoog Katri-Evelin Kalaus.

Kui nõustud alljärgnevate väidetega, siis võiksid kaaluda oma lihtfoobiaga tegelemist ning telesaates osalemist, kus sinu probleemidele aitavad lahendust leida oma ala asjatundjad.

Ma kardan midagi (näiteks: kõrgus, lendamine, pimedus, kinnised ruumid, loomad, veri jms) oluliselt rohkem kui enamik inimesi.

Ma saan aru, et see hirm on ülemäärane ja see asi tegelikult ohtlik pole.

Kui ma selle kardetud situatsiooniga kokku puutun, siis tunnen end väga ebamugavalt ning tahaksin ära minna.

Mul tekib kerge hirm juba ka siis, kui ma ise kardetud situatsiooniga vahetult kokku ei puutugi, näiteks kui inimesed sellest räägivad, ma loen või vaatan filmi sellest vms.

Ma katsun seda kardetud situatsiooni vältida nii palju kui võimalik.

Kliendi sobivust saatesse, samuti saates kasutatavat lihtfoobia eksponeerimisravi juhendavad ja jälgivad kliinilised psühholoogid ning psühhoterapeudid.

Registreeruda võid saatesse, helistades numbril 54546969 või kirjutades oma foobiatest meilile: foobiad@gmail.com

Tagasi üles