Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Biseksuaalsed mehed on armukadedad naistele, mitte meestele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Biseksuaalsed mehed on armukadeda naistele, mitte meestele
Biseksuaalsed mehed on armukadeda naistele, mitte meestele Foto: SCANPIX

USA Pennsylvania ülikooli sotsiaalpsühholoogide uuring näitas, et biseksuaalsed mehed on armukadedad eelkõige naistele, mitte meestele.

Armukadeduse põhjus on evolutsioonis: mehed kardavad naise seksuaalse truudusetuse pärast, sest nad tahavad olla kindlad, et nende lapsed on ikka nende omad, kirjutab Live Science.

Naised seevastu muretsevad emotsionaalse truudusetuse pärast, kartes et mehed jagavad oma emotsioone liigselt teiste naistega.

Selle teooria valguses on loogiline, et biseksuaalne mees on mures naise, kellega tal suhe on, seksuaalse truuduse pärast, kuid teda ei huvita selle mehe, kellega tal suhe on, seksuaalne truudus. Põhjus selles, et naised rasestuvad, mehed mitte.

Varasemad uuringud on näidanud, et samasoolistes suhtes olevad inimesed muretsevad pigem partneri emotsionaalse, mitte seksuaalse truuduse pärast.

«Biseksuaalsete meeste puhul kehtib see, et nende armukadedus sõltub sellest, kellega neil suhe on,» selgitas sotsiaalpsühholoog  Cory Scherer.

Scherer ja ta kolleegid lasid uuringu tarbeks täita küsimustiku 134 isikul, kes ise end identifitseerisid kas biseksuaalse, lesbina, homona  või transseksuaalsena.

Osalejatel paluti vastata, kuidas nad reageerivad petmisele ning milline on nende reaktsioon, kui petjaks on mees või naine.

Järgmisena küsiti, kumb muudab neid rohkem armukadedaks, kas seksuaalne või emotsionaalne petmine.

Uuringus osalenutest 48 olid biseksuaalsed naised, kelle kallimaks oli mees, 36 olid biseksuaalsed naised, kelle kallimaks oli naine, 27 olid biseksuaalsed mehed, kelle kallimaks oli naine ning 23 olid biseksuaalsed mehed, kelle kallimaks oli mees.

Tulemused näitasid, et biseksuaalsed mehed, kelle eelistuseks olid naised, olid enim naiste seksuaalse truuduse pärast mures ja armukadedad. Neid oli küsitletud biseksuaalsete meeste seas 49 protsenti.

Biseksuaalsetest meestest, kelle kallimaks oli mees, vaid 16 protsenti olid oma partneri seksuaalse truuduse pärast mures.

Naiste armukadedus ei sõltunud partneri soost.

Tagasi üles