Selgus Võsalaul 2009 võitja!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võsareporteri» saatejuht Peeter Võsa
«Võsareporteri» saatejuht Peeter Võsa Foto: Stansilav Moškov / Naisteleht

Vaatajate telefonihääletuse tulemusena võitis Võsalaul 2009 tiitli Pääsküla koolipoisi Kristjan Reinvee kirjutatud hoogne simmanilugu pealkirjaga «Reporter Võsa laul».

Laulude edetabel:

1. Kristjan «Reporter Võsa laul»

2. TMF «Võsaneeger (Teise Eesti vastulöök)»

«Väga tore, kui noored loevad luuletusi muusika saatel. Muud ei oskagi öelda,» sõnas Mart. «Väga stiilipuhas, vastas kõigile normidele,» lisas Koit. Marju oli loost vaimustuses. 

3. Urki «Võsarock»

«Professionaalne ja stiilipuhas. Eriti meeldis koreograafia. Tervitaks taustatantsijaid!» sõnas Koit. Mart arvas, et ta hakkab Urki taustatantsijatest painajaid nägema. «Ilma videota ei oleks see lugu sellel kohal,» lisas Mart. Marju pidas videot lahedaks ja Margus pühkis suisa pisaraid.

4. Viido Polikarpus «Heli laul/Eesti naine»

«Kahtlemata oli see kogu selle Võsavisiooni professionaalseim laul üldse,» ütles Mart. Koidule meeldisid taustatüdrukud. 

5. Silkid «Krohvilaul»

«Väga hea mõnuga tegid, väga hea meloodiline käik. Seni kõige parem kidrasoolo,» kiitis Koit.
«200 protsenti rock'n'roll,» tunnustas Margus. «Jube hästi kirjutatud lugu,» ütles Mart, et tema paneks loo esikohale.

6. Tarmo «Narkomaani elukäik»

«Mulle tuli meelde Bob Dylan. Tuleb välja, et Eesti on täis andekaid inimesi,» nentis Margus. Marju leidis, et võistlejad on eriliselt head tekstid teinud.

7. Hillar «15 päeva»

«Taas on tegemist väga nakkava esitusega. Vaata, millise häälega inimene laulab! Koit Toome annaks mitu aastat oma elust, et sellist kärinat saavutada,» arvas Mart Patarei vanglas kirjutatud laulu esitusest. Koidu arvates oli taas tegemist hitiga ja Eesti Johnny Cashiga. Marju pidas tehtut tohutult professionaalseks.

8. Irma Saaremets «Võsa Petsi marss»

«Peame meeles pidama, et tegu pole lihtsalt suvalise naisega - tema on leiutanud haldjate keele! See on hümn, see on klassikaline laul. Pisar on silmis, ma ütlen ausalt,» valdasid Marti ülevoolavad emotsioonid. Koit pidas fenomenaalseks, kuidas on ühe duuri peal võimalik selline marss teha. «Fantastiline, minu lemmik!» meeldis Marjule esituse siirus.

Irma laul sai žürii eripreemia.

9. Püha Kõblas «Halbollah»

«Minu arust on juba teine lugu, millel see catchy jupp olemas, mis jääb kummitama. Loos on point olemas,» kiitis Koit Toome. Marju Kuut märkis, et tihtipeale saadetakse Eurovisioonile hullemaid laule. Margus Kappel soovitas laulmise asemel sõjaväkke minna.

10. Laitse Isehakkajad Gängbäng «Võsareporter»

Mart Sanderil oli kahju, et see laul jäi kümnendaks: «Minu silmis on eelis, kui laul on kirjutatud spetsiaalselt selleks saateks.» 

Väärika žürii hulka kuulusid Mart Sander, Koit Toome, Margus Kappel ja Marju Marynel Kuut.

«Et rahvale meelelahutust pakkuda,» põhjendas Võsa, mis ta sellist asja üldse korraldab. Ta loodab, et võitjaks saab hea meloodia ja sõnumiga kerge lauluviis.
Konkursile saadeti kokku tuhatkond laulu, millest finaali pääses kümme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles