Pärnu Noortekoor lõpetab hooaja kevadkontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noortekoor.
Pärnu noortekoor. Foto: Andres G. Adamson

Pärnu Noortekoor lõpetab neljapäeval kell 18 Pärnu raekoja saalis oma teise hooaja kevadkontserdiga „Meile on palju antud".

Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja Ülle Jantsoni teatel on kooril kavas valdavalt eestikeelsed lood aasta jooksul omandatud repertuaarist.

„Esitusele tuleb valik suvise üldlaulupeo lauludest, noortepärased lood Ernesaksa, Tambergi, Valgre, Ehala, Volli, Ripsi jt loomingust," rääkis Jantson. „Kontserdil teeb oma debüüdi koori segaansambel. Dirigeerivad Anne Uusna ja Karin Veissmann, klaveril saadab Maarja Talts."

Noortekoor alustas oma tegevust 2007. aasta jaanuaris loodud Pärnu filharmoonia juures sama aasta septembris. Alustati 25 liikmega, praeguseks on 15-23aastasi lauljaid kooris 34. Kokku tullakse nii Pärnu linnast kui maakonnast, kusjuures esindatud on linna kõikide gümnaasiumide ja kolledži noored.

„Vaevalt aastase tegutsemise järel toimus juba 2008. aasta kevadel kooris üsna valulik „pereheitmine", sest kolmandik tublisid lauljaid suundus edasi õppima kõrgkoolidesse," meenutas Jantson. „Sügisel täienes aga koosseis uute huvilistega ja sel kevadel on koorist lahkumas vaid üks abiturient."

Noortekoori lauljaid võib Pärnu filharmoonia reklaamitoimetaja teatel kohata teistegi kooride ja ansamblite ridades; samuti on kooris soliste, kes vaatamata oma noorusele on juba tuntud lavalt ja konkurssidelt, ning pillimehi, kes oskavad ladusa mänguga õige meeleolu luua.

Noortekoor on koos laulnud linna teiste kollektiividega, segakooriga Endla ja Argentum Voxiga.

„Ootame põnevusega, kas õnnestus lunastada pääs suvisele üldlaulupeole," märkis Jantson. „Ainsa noortekoorina on nad palutud osalema laulu- ja tantsupeo tule toomise Pärnu tseremooniale, koori ansambel astub aga üles juulis "Raepromenaadi" kontserdisarja raames."

Uued lauljad on oodatud koori katsetele septembri esimesel nädalal.

„Dirigentide kinnitusel ei saadeta tagasi hilinevat lauljat, kes vastuvõtutingimustele vastab," lubas Jantson. „Loomulikult, nagu igas teiseski kollektiivis, on noortekoori eriliselt oodatud noormehed."

Noortekoori kevadkontsert „Meile on palju antud" toimub neljapäeval, 21. mail kell 18 raekoja saalis ja on kuulajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles