Anonymous lubas paljastada noormehed, kes vägistamispildid internetti riputasid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous lubas paljastada noormehed, kes vägistamispildid internetti riputasid
Anonymous lubas paljastada noormehed, kes vägistamispildid internetti riputasid Foto: SCANPIX

Grupeeringu Anonymous kräkkerid ähvardasid paljastada Kanada noormehed, keda süüdistatakse vägistamises ning vägistamispiltide internetti riputamises.

Nad vägistasid neiu, kes hiljem kiusamise pärast enesetapu tegi, edastab nydailynews.com.

17-aastane Rehtaeh Parsons poos end möödunud neljapäeval Halifaxis asuvas kodus üles. Ta viidi küll haiglasse, kuid ta tunnistati surnuks.

Parsonsi ema Leah kinnitusel vägistati ta tütar 2011. aastal ühel noortepeol, kui ta oli 15-aastane. Vägistajad jäädvustasid juhtumi ja avalikustasid selle.

Kaks aastat kiusati  tüdrukut selle tõttu.

Perekond kolis oma esialgsest elukohast Halifaxi, kuid ka siis tüdruku kiusamine ei lõppenud.

Kanada politsei uuris vägistamisjuhtumit, kuid ei leitud piisavalt asitõendeid.

Selle nädala kolmapäeval teatas Anonymous, et nad on kaks väidetavat vägistajat kindlaks teinud ning uurivad, kes on teised kaks vägistajat.

Grupeering nõuab, et Nova Scotia politsei uuriks vägistamisjuhtumit uuesti.

«Meie nõudmine on selge. Soovime, et politsei alustaks kohest juhtumi uurimist. Kui meie olime võimelised poisid kahe tunniga kindlaks tegema, siis teie peaksite seda suutma samuti,» seisis teates.

Kanada politsei ja Nova Scotia võimude sõnul võib Anonymouse tegevus tekitada olukorra, et alaealiste vägistajate üle hakatakse omakohut mõistma.

«Leah Parsons ütles, et ta ei soovi veel mõne noore kannatada saamist ning seda ei oleks soovinud ka ta tütar,» sõnas Nova Scotia peaprokurör.

Anonymous on ka varem tegelenud seksuaalrünnakute teemaga. Selle aasta alguses paljastasid nad internetis Ohios Steubenville´i keskkoolis aset leidnud vägistamisjuhtumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles