Juut pakkis end surnuaedadest ülelendamise tõttu plastikkotti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juut pakkis end surnuaedadest ülelendamise tõttu plastikkotti
Juut pakkis end surnuaedadest ülelendamise tõttu plastikkotti Foto: SCANPIX

Leheküljele Reddit riputati foto, millel on näha ühte lennureisijat näha läbipaistvasse plastikkotti pakituna.

Tegemist oli juudiga, edastab Daily Mail.

Pildi juures oli tekst, milles seisis, et ta võib olla kohein ehk Iisraeli iidsesse religioossesse rühmitusse kuuluv preester. Need preestrid ei tohi üle surnuaedade lennata ning surnutega kokku puutuda, sest see hävitab nende puhtuse.

Paljud lahendavad probleemi sellega, et pakivad end kilekotti, mis takistab surnuaedadest pärineval halval energial nendeni jõudmast.

«Nimetatud ususuuna esindajad ei tohi surnutega kontaktis olla, välja arvatud lähedaste sugulaste matustel,» selgitas rabi Jeffrey Goldwasser.

Osa lennufirmasid on juute nende rangete reeglite järgimisel aidanud ning valinud lennu koridorid, milles ei ole surnuaedadest üle lendamist. Samuti teatakse neile, kui lennuki lastis on kas kirstus või tuhastatud surnu.

Samas ei luba enamik lennufirmasid reisijate turvalisuse huvides pardal olijatel end kilekotti panna. Kilekoti tõttu ei saa reisija kasutada turvavööd, ei ulatu hädaohu korral hapnikumaskini ning väljuda lennukist kiiresti.

Kilekotti end mässinutel on samuti raske hingata.

«Kotti võidakse teha väikesed hingamisaugud, samas ei tohi need olla väga suured, kuna nende kaudu võib ebapuhtus sisse tulla,» selgitas Iisraeli väljaanne Yated ne`eman.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles