Saar, kus Kreeka magnaat abiellus endise USA esileediga, müüdi 100 miljoni euro eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aristotle Onassis
Aristotle Onassis Foto: Wikipedia.org

Kreeka saar, kus kreeklasest laevandusmagnaat Aristotle Onassis abiellus USA presidendi John Kennedy lese Jacqueline Kenndyga, müüs mehe varanduse ainupärija maha 100 miljoni euro eest.

Athina Onassis Roussell teatas, et müüs oma vanaisale Joonia meres asuva Skorpiose saare Vene miljardärile, edastab Daily Mail.

Kreeka meedia teatel soovis saare ostja jääda anonüümseks.

Kreeka läänerannikul asuva Skorpiose ostis Onassis 1962. aastal, makstes selle eest 3,5 miljonit drahmi, mis võrdub umbes 10 000 euroga.

Kuus aastat hiljem abiellus ta seal endise USA esileediga, kelle esimene abikaasa, USA president John Kennedy lasti 1963. aastal Dallases maha.

Pärast Onassise surma läks saar ta tütrele Christinale, kes suri 1988. aastal vaid 37-aastasena infarkti tagajärjel. Edasi sai saare omanikuks mehe lapselaps Athina.

Kreeka meedia edastas, et saare müügi kinnitasid nii Ateena kui Šveitsi Genfi advokaadifirmad.

Kreeka kinnisvaraärimeeste sõnul ei ole nad saare müügi detailidega kursis, kuid nentisid, et Venemaa oligarhidel on piisavat raha kuulsa ajalooga saare otsmiseks.

Athina Onassis Roussell lasi saare ära hinnata juba kaheksa aastat tagasi. Arvatakse, et naine müüs saare, kuna ta ise seda ei kasuta.

Sellele saarele on maetud nii Onassis, ta tütar Christina kui ka poeg Alexander, kes suri lennuõnnetuses 1973. aastal.

Saarel on kolm villat, helikopteri maandumisplats ja väike sadam.

Šveitsi elav Onassis Roussel on Kreeka kuulsa laevandusmagnaadi ainus elusolev pärija.

Onassis Roussel sündis Prntsusmaal ning on Christina Onassise ja ta neljanda abikaasa Thierry Rousseli tütar.

Ta on abielus Brasiilia olümpiaratsutaja Alvaro de Miranda netoga ning ta elab São Paulos.

Kinnitamata andmetel olid selle saare ostust huvitatud ka sellised kuulsused nagu Giorgio Armani, Bill Gates ja Madonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles