Janar Juhkov: Eestis peab noor talent rabelema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Juhkov
Janar Juhkov Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

«Siin on näide ühe tavalise Eesti noore inimese elust. Olen klienditeenindaja – huvijuht – jooksja - tudeng – stilist. Meie ühiskond on seadnud piirid kõrgele,» räägib Janar Juhkov.

«Elu on ulmeliselt kalliks läinud ja nii peavad noored talendid tegelema miljoni asjaga korraga. Minu tutvusringkonnas on kümneid noori, kes rabelevad erinevatel kohtadel, et elus hakkama saada, maksud ära maksta ja üldse elada,» selgitab Janar Buduaarile.

Mees sõnab, et tema põhitöökohaks on huvijuhi amet Tallinna Transpordikoolis, kus tegeleb noorte kasvatustööga ning ürituste korraldamisega.

Janar tõdeb, et noortega tegelemine nõuab suurt vastutust, kuid ka rõõmu jagub igasse ta päeva piisavalt.

«Tööpäevade õhtuti kella 17.30–21.00 õpin Eesti Kunstiakadeemias stilistiks teisel kursusel, neil aegadel toimuvad loengud. Samas on vaja õppida ja koduseid ülesandeid teha, mida pole üldse vähe. Iga vaba hetk läheb koolitööde tegemisele,» sõnab ta.

Lisaks kõigele on Janar seotud Eesti Rahvusringhäälingu «Klassikatähed 2013» projektiga, kus töötab stilisti assistendina. Samuti teenib mees leiba Rahvusooper Estonias klienditeenindajana.

Janar lisab, et kuulub ka spordiklubisse ning üritab sel aastal püstitada jooksjana uued isiklikud rekordid.

«Kõik need tegevused on omamoodi üksteisele vahelduseks ja täiendavad üksteist. Kuid ma ei saaks ühestki tööst loobuda - raha pärast,» selgitab mees.

Janar sõnab, et kuus teenib ta kokku 900 eurot, millest enamus kulub maksudele.

Janar tõdeb, et ideaalis sooviks ta keskenduda vaid ühele tegevusele, kuid hetkel peab rabama, et veidigi elamisväärselt elada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles