Villa Artis kutsub näitusele “(T)ohutu liiklus”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Lõhmus.
Eve Lõhmus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Pärnus villa Artises on tänasest üleval keskkonnanäitus “(T)ohutu liiklus”.


Näitus sisaldab fotosid 2005. ja 2006. aastal toimunud liiklusõnnetustest ja kajastab kannatada saanute ja jalakäijate seas tehtud uuringu tulemusi, rääkis Viivika Orula villa Artisest. Fotode eesmärk on tõmmata tähelepanu liikluskultuurile ja mõjutada liiklejaid olema tähelepanelikumad nii kaaskodanike kui iseenda suhtes. Fotod näituse tarbeks on saadud Lõuna ja Põhja politseiprefektuurist.



Eve Lõhmuse sõnul pärineb “(T)ohutu liikluse” idee oma silmaga nähtust. Selle näituse fotodel on jäädvustatud liiklusõnnetustes kannatada saanud autod ja fotodelt puuduvad kannatanud, aga kui autode lõhkumine ja inimressursi hävitamine Eestimaa teedel jätkub, on ta valmis eksponeerima ka šokiteraapilisi pilte. Lõhmus arvab, et raputamisega jõuab midagi rohkemat inimestele pärale.



Lõhmus töötab Tartu lastekunstikoolis juhiabina. “(T)ohutu liiklus” on esimene tema koostatud näitus, mis tõenäoliselt ei jää viimaseks, sest töö loomingulises keskkonnas ei luba kõrvalseisjaks jääda.



Fotonäitus on Pärnus Amandus Adamsoni 1 villa Artises kuni 19. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles