Yellowstone´i rahvuspargi töötajad urineerisid geisrisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yellowstone`i Old Faithful geiser
Yellowstone`i Old Faithful geiser Foto: Wikipedia.org

Kaks Yellowstone´i rahvuspargis töötanud hooajatöölist vallandati pärast seda, kui tuli päevavalgele, et nad urineerisid pargi kuulsaimasse geisrisse Old Faithfulisse.

Pagitöötajate tegevus avastati veebikaamera abil, kirjutab AP.

Yellowstone´i rahvuspargi pressiesindaja Al Nash sõnas,  et 23-aastane töötaja peab 750 dollarit (8550 krooni) trahvi maksma, teda karistatakse tingimisi, kusjuures ta ei tohi kaks aastat parki külastada.

Teise töötaja karistuste üle otsustatakse lähiajal.

Veebikaamera abil Yellowstone´i rahvusparki vaadanud isik helistas pargi kontorisse, et nägi kahte pargitöötajat kuulsa geisri juures urineerimas. Geiser ei töötanud sel hetkel.

Pargi mänedžer Jim Caleb lisas, et sellised juhtumid on väga haruldased.

Yellowstone'i rahvuspark asub Ameerika Ühendriikides Wyomingi, Montana ja Idaho osariigi alal. See on loodud 1872. aastal ja on maailma esimene rahvuspark. Pindala on 8987 km². Park on saanud oma nime Yellowstone'i jõe järgi, mis voolab läbi rahvuspargi.

Seal on umbes 300 geisrit ja umbes 10 000 kuumaveeallikat.

Old Faithful on Yellowstone'i rahvuspargi kuulsaim geiser. See purskab iga 35–120 minuti tagant ja purse kestab 2–5 minutit kuni 30 meetri kõrgusele. Mida kaueb purse kestab, seda pikem on ka kahe purske vaheline ajavahemik.

Geiser on geotermiliselt aktiivses piirkonnas paiknev kuuma vee ja auru allikas, millel on perioodiline pursketsükkel.

Geisri tekkimiseks on vaja vastavat maa-alust süsteemi (lõhed, reservuaarid jne), geotermaalala, mis soojendab vett ja tekitab sellega rõhku, ning veeallikat. Nende kolme tingimuse kooseksisteerimine on haruldane, seega on ka geisrid küllaltki harva esinev nähtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles