Priit Pärna animafilmifestival tuleb taas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Elu ilma Gabriella Ferrita», rež-d Olga ja Priit Pärn
«Elu ilma Gabriella Ferrita», rež-d Olga ja Priit Pärn Foto: Kaader filmist

Priit Pärna 2. animafilmifestival toimub tänavu ajavahemikus 14.10 – 03.11.2013. Kui eelmisel aastal oli peateemaks animatsiooni tutvustamine ja tegevus toimus Tapa linna piires, siis tänavu lisandub sellele mitmeid erinevaid alaprogramme ning festival laieneb ka geograafiliselt.

Festivali kavas on 4-päevane animatsiooni tasuta töötoad kuni 80 Arenduskoja Leader piirkonna, Lääne-Virumaa ja teiste maakondade koolide lastele ja noortele.

Koolituse raames toimub lisaks konkurss, mille käigus valminud animatsioone näidatakse festivalil enne programmis näidatavate filmide seansside algust.

Animatsioonidest on kavas näidata 8-9 erinevat programmi. Kui eelmisel aastal oli fookuses läbilõige animatsiooni hetkeseisust maailmas, siis tänavu pn peatähelepanu all Skandinaavia animatsioon, seda nii Norra kui Soome uute tööde näol.

Filmide näitamise kohtade arv on tänavu sisuliselt kümnekordistunud, Tapa linnas näidatakse animatsioone 2 saalis (Tapa Kultuurikoda ja Kirde Kaitseringkond), lisaks on huvi tundud Kaitseringkonnad Tallinnas ja Pärnus, kuues Edelaraudtee AS rongides ja kuues ootesaalis, kokku näidatakse võimalusel filme vähemalt 14-15 erinevas kohas.

Lisaks on plaanis korraldada näitus animatsiooni tegemisest ja üks koolituste ka täiskasvanutele.

Festivali uuteks teemadeks on kaks alaprojekti.

Nendest esimene, «Rongianimatsioon», viib animatsiooni kinosaalidest välja liikuvasse olekusse. Selle alaprojekti filmid on mõeldud Edelaraudtee AS rongides ja ootesaalides näitamiseks, kus rongides näidatakse valik festivali täisprogrammidest ning ootesaalides näidatakse lühianimatsioone laste ja noorte konkurssi töödest.

Festivali teine alaprojekt, «Militaaranimatsioon», viib animatsiooni kinosaalidest välja seni n-ö suletud kaitsevägede territooriumitele, kes avavad lisaks võimalusel ka uksed rahvale. Noortele ajateenijatele avaneb hea võimalus näha maailmatasemel animatsioone lahkumata kasarmust. Hetkeseisuga on huvi tundnud kolm kaitseringkonda neljast.

Rahvusvahelise animatsioonikonkurssi korraldamine Skandinaavia riikide tudengitele Tapal või Tartus on samuti uueks ja huvitavaks väljakutseks, alaprojekti toimumine sõltub hetkel võimaliku toetuse saamisest, mis selgub lähiajal.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles